Xiong Feng 2007 Yongde Gao Shan Gu Shu Sheng Tai Bing Cha

Yongden Teetehtaan 2007 tuottama shu pu'er. Tee tarjoilee täyteläistä tuoksua ja makua joissa erottuu öljyinen puu sekä makean pehmeä mausteisuus ja kaakaomaisuus. Teessä erottuu myös iätyksen tuomia sävyjä kuten kakkupinojen bambukuoren aromaattinen tuoksu sekä tiheä kellarimaisuus.

Varastossa
SKU
t534
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Xiong Feng 2007 Yongde Gao Shan Gu Shu Sheng Tai Bing Cha - 50g
9,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Lincangin prefektuuri sijaitsee pohjoiseen kahdesta toisesta merkittävimmästä pu'er-teen tuotantoalueesta Pu'erista ja Xishuangbannasta. Vaikka Lincangissa tuotetaan suuria määriä pu'er-teetä ja myös Yunnanin mustaa teetä Dian Hongia, se on kuitenkin pu'er-teen maantieteessä tavallaan raja-aluetta. Lincangin alueen pu'erit ovat usein hedelmäisempiä sävyltään kuin esimerkiksi Xishuangbannan teet. Hedelmäisyyden lisäksi näistä teelaaduista löytyy puista, mineraalista ja ruohoista sävyä. Sävyt ovat keskimääräistä kevyempiä, mutta monet Lincangin pu'er-teet ovat kuitenkin erittäin voimallisia.

Tämä tee

Teen on tuottanut Yongde Cha Chang eli Yongden Teetehdas. Se sijaitsee nimen mukaisesti Yongden piirikunnassa Lincangin prefektuurissa. Tee on tuotettu tehtaan Xiong Feng -brändillä vuonna 2007. Teen nimi on uskomattoman pitkä Yongde Gao Shan Gu Shu Sheng Tai Bing Cha eli Yongden Korkean Vuoriston Vanhojen Villipuiden Teekakku. Teekakkujen papereissa on hyönteisten syönnistä johtuvia reikiä. Samat hyönteiset syövät myös kakkupinojen bambumateriaalia ja näiden rakenteen hajotessa ne luovuttavat tuoksua ja makua myös teehen. Tässä teessä nämä vaikutukset ovat mös esillä! Jos hyönteistenpuremat pelottavat, älä osta tätä teetä!

Maku

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen esittelyvideo Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Xiong Feng 2007 Yongde Gao Shan Gu Shu Sheng Tai Bing Cha
Arviosi