Xinyang Mao Jian (2023)

Xinyang Mao Jian on varmasti Kiinan kuuluisin Mao Jian -tyylinen vihreä tee. Teetä tuotetaan Henanin maakunnassa melko matalilla alueilla. Tee koostuu upeasta ehjästä neulasmaisesta karvanpeittoisista silmuista ja pienistä avautuneista lehdistä. Maussa on vesikasvista makeutta, hedelmien etäisiä sävyjä ja hieman maissimaisuutta. Tämä on tee teille, joille teen ei tarvitse olla määränpää, vaan se voi olla matka jonka loppu ei ole näkyvissä.

Varastossa
SKU
t620
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Xinyang Mao Jian (2023) - 25g
15,00 €
Xinyang Mao Jian (2023) - 50g
29,00 €
Xinyang Mao Jian (2023) - 100g
56,00 €

Yleistä

Xinyang Mao Jian on Keski-Kiinan maakunnan Henanin kuuluisin teelaatu. Tee löytyy usein kymmenen kuuluisimman kiinalaisen teen listoilta. Sitä tuotetaan maakunnan Xinyang-piirikunnassa. Tee on Mao Jian -tyyppinen. Tämä tarkoittaa sitä, että se koostuu silmuista tai pienistä lehdistä, joissa on nuorille teenlehdille tyypillinen karvapeite. Tämä karvapeite suojelee lehtiä hyönteisiltä ja UV-säteiltä. Haudutettuna tämä karvoitus irtoaa lehdistä ja saa aikaan utuisen näköisen teenesteen. Tämä utuisuus jatkuu myös teen maussa, joka tältä osin muistuttaa Bi Luo Chun -vihreää teetä.

Tämä tee

Tämä tee on poimittu maaliskuussa 2023. Lehdet ovat erityisen pieniä ja ohuita neulasia. Niiden pinnalla on runsaasti hienoa karvaa. Teessä on valtavasti makua ja se tekee teen hieman karvaaksi, jos haudutus on hieman pidempi tai lehtiä käytetään runsaasti. Tämä on teenä hieman haastava, mutta se on laadullisesti huippuluokkaa! Täydellistä vihreän teen konossööreille!

Maku

Kuivan teen tuoksu on hieman villiketoinen. Siinä on voinen sävy ja tiettyä metsäisyyttä. Haudutetun teen tuoksu on utuinen ja makean vegetaalinen ja metsäinen. Teetä maistaessa huomio kiinnittyy aluksi maun sijaan teen suutuntuman tiheyteen ja utuisuuteen. Hieman kuin yrität keskittyä maisemaan, mutta usvan takia et pysty keskittymään muuhun kuin usvan rikkaaseen paksuuteen. Maussa on vesikasvista makeutta, hedelmien etäisiä sävyjä ja hieman maissimaisuutta. Tämä on tee teille, joille teen ei tarvitse olla määränpää, vaan se voi olla matka jonka loppu ei ole näkyvissä.

Hauduttaminen

Tämä on aika voimakas vihreä tee joten lehtien määrä on hyvä säätää maun mukaan. Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80-90 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia. Parametreja on sovitettava kun käytetään esim. suurikokoista yli puolen litran haudutusastiaa. Tällöin haudutuksen pituuden on oltava 2-4 minuuttia. Voit kysyä neuvoja vierailemalla teehuoneellamme tai ottamalla yhteyttä. Teestä saa useita haudutuksia erityisesti jos teekannun koko on pieni.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Xinyang Mao Jian (2023)
Arviosi