Xin Yang Mao Jian (2018)

Xin Yang Mao Jian on Henanin maakunnan kuuluisa vihreä tee. Tämä on 2018 kevään huippulaatuinen poiminta. Tee on erikoisen usvainen ja rikas. Maussa on vesikasvista makeutta, hedelmien etäisiä sävyjä, hieman maissimaisuutta ja maitoisuutta. Tämä on tee teille, joille teen ei tarvitse olla määränpää, vaan se voi olla matka jonka loppua ei ole näkyvissä.

Varastossa
SKU
t288
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Xin Yang Mao Jian (2018) - 25g
Normaali hinta 19,00 € Tarjoushinta 15,20 €
Xin Yang Mao Jian (2018) - 50g
Normaali hinta 36,00 € Tarjoushinta 28,80 €
Xin Yang Mao Jian (2018) - 100g
Normaali hinta 70,00 € Tarjoushinta 56,00 €

Yleistä

Xinyang Mao Jian on Keski-Kiinan maakunnan Henanin kuuluisin teelaatu. Tee löytyy usein kymmenen kuuluisimman kiinalaisen teen listoilta. Sitä tuotetaan maakunnan Xinyang-piirikunnassa. Tee on Mao Jian -tyyppinen. Tämä tarkoittaa sitä, että se koostuu silmuista tai pienistä lehdistä, joissa on nuorille teenlehdille tyypillinen karvapeite. Tämä karvapeite suojelee lehtiä hyönteisiltä ja UV-säteiltä. Haudutettuna tämä karvoitus irtoaa lehdistä ja saa aikaan utuisen näköisen teenesteen. Tämä utuisuus jatkuu myös teen maussa, joka tältä osin muistuttaa Bi Luo Chun -vihreää teetä.

Tämä tee

Tämä tee on poimittu 21.3.2018. Lehdet ovat erityisen pieniä ja ohuita neulasia. Niiden pinnalla on runsaasti hienoa karvaa. Teessä on valtavasti makua ja se tekee teen hieman karvaaksi, jos haudutus on hieman pidempi tai lehtiä käytetään runsaasti. Tämä on teenä hieman haastava, mutta se on laadullisesti huippuluokkaa!

Maku

Kuivan teen tuoksu on hieman villiketoinen. Siinä on voinen sävy ja tiettyä metsäisyyttä. Haudutetun teen tuoksu on utuinen ja makean vegetaalinen ja metsäinen. Teetä maistaessa huomio kiinnittyy aluksi maun sijaan teen suutuntuman tiheyteen ja utuisuuteen. Hieman kuin yrität keskittyä maisemaan, mutta usvan takia et pysty keskittymään muuhun kuin usvan rikkaaseen paksuuteen. Maussa on vesikasvista makeutta, hedelmien etäisiä sävyjä, hieman maissimaisuutta ja maitoisuutta. Tämä on tee teille, joille teen ei tarvitse olla määränpää, vaan se voi olla matka jonka loppu ei ole näkyvissä.

Hauduttaminen

Tämä on aika voimakas vihreä tee joten lehtien määrä on hyvä säätää maun mukaan. Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80-90 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia. Parametreja on sovitettava kun käytetään esim. suurikokoista yli puolen litran haudutusastiaa. Tällöin haudutuksen pituuden on oltava 2-4 minuuttia. Voit kysyä neuvoja vierailemalla teehuoneellamme tai ottamalla yhteyttä. Teestä saa useita haudutuksia erityisesti jos teekannun koko on pieni.

Tag: joulu19

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Xin Yang Mao Jian (2018)
Arviosi