Xiao Qing Gan - Shu Pu'erilla Täytetty Tangeriini 12g

Xiao Qing Gan eli Vihreä Tangeriini on erikoinen teelaatu, jossa pienen vihreän tangeriinin hedelmäliha on poistettu ja sisus on täytetty tummaksi fermentoidulla shu pu'erilla. Tangeriini antaa maanläheiselle shu pu'erille upeaa pirskahtelevaa sitruksisuutta. Teessä on upean puhdistava maku. Sitrustenkuorilla on merkittävä rooli kiinalaisessa lääketieteessä joka selittää teen suurta suosiota.

3,00 €
Saatavuus: Varastossa
SKU
t537
  • Osta 5 hintaan 2,90 € /kpl ja säästä 3%
  • Osta 10 hintaan 2,80 € /kpl ja säästä 7%

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Xiao Qing Gan eli Vihreä Tangeriini on erikoinen teelaatu, jossa pienen vihreän tangeriinin hedelmäliha on poistettu ja sisus on täytetty tummaksi fermentoidulla shu pu'erilla. Teepallo voidana hauduttaa kokonaisena, mutta maun vapautumisen kannalta on parempi hajottaa pallo ja hauduttaa tangeriinin kuorta yhdessä shu pu'erin kanssa enemmän irtolehtiseen tapaan. Tangeriini antaa maanläheiselle shu pu'erille upeaa pirskahtelevaa sitruksisuutta. Teessä on upean puhdistava maku. Sitrustenkuorilla on merkittävä rooli kiinalaisessa lääketieteessä joka selittää teen suurta suosiota.

Maku

Kuivissa palloissa on intensiivinen raikas tangeriinin tuoksu. Maussa on yhä ensimmäisenä esillä pirskahteleva tangeriinin sävy. Taustalla on shu pu'erin makeaa maanläheisyyttä. Upean aromikas ja puhdistava kokemus!

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Teetä tarvitaan 5 grammaa eli noin puolikas pallo. Käytä sekä teenlehteä että tangeriinin kuorta. Tee paranee voimistuessaan joten voit hyvin hauduttaa teetä 5 minuuttia. Teestä saa useamman haudutuksen etenkin jos ei ensimmäistä haudutusta tehdä pitkänä.

Katso Teepolun Matin esittelyvideo tälle teelle Youtubessa:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Xiao Qing Gan - Shu Pu'erilla Täytetty Tangeriini 12g
Arviosi