Xiaguan 2006 Tie Bing

Tämä on voimakasluonteinen 2006 vuoden sheng pu'er Xiaguanin teetehtaalta. Se on puristettu ns. kiekoksi joka eroaa hieman normaalista kakkumuodosta. Varmaa klassikkoainesta!

Varastossa
SKU
t107
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Xiaguan 2006 Tie Bing - 35g
10,00 €
Xiaguan 2006 Tie Bing - 357g
69,00 €

Yleistä

Xiaguan on yksi perinteikkäimmistä pu'er-teetehtaista. Tehdas tuotti ensimmäiset teensä jo vuonna 1902. Se toimi pitkään yhtenä kolmesta merkittävästä Kiinan valtion hallitsemasta pu'er-teetehtaasta. Muut kaksi olivat Kunming ja Menghai -teetehtaat. Nämä kolme teetehdasta ovat luoneet useat klassikoiksi muodostuneista pu'er-teelaaduista. Nykyään Xiaguan toimii yksityisenä yrityksenä. Tehdas tunnetaan erityisesti Tuo Cha eli maljan muotoon painetuista teelaaduistaan. Tehtaan nimi onkin kokonaisuudessaan Xiaguan Tuo Cha. Tehtaan päämaja sijaitsee Yunnanin maakunnassa Dali-prefektuurin samannimisessä kaupungissa. Xiaguaniin yhdistetään tiettyjä perusaromeja joihin kuuluu mm. mäntymäiset piirteet, savuisuus, tupakka ja toisaalta tiheä heinäisyys ja hedelmäisyys.

Tämä tee

Tämä Tie Bing on voimakasluonteinen sheng pu'er-tee Xiaguanin teehtetaalta. Tie Bing eli kirjaimellisesti Rautakakku voidaan kääntää myös Kiekoksi. Tämän teen puristettua muotoa sanotaan kakun sijaan kiekoksi, sillä sitä ei olla puristettu normaaliin tapaan kangaspussin sisällä, jolloin reunoista tulee pyöreät ja taustapuolelle jää kangaspussin reikä, vaan tässä tapauksessa lehdet on puristettu sylinterin sisällä männänkaltaisella pinnalla ilman kangaspussia. Tämän ansiosta kiekon reunat ovat pystysuorat. Taustapuoli on tasainen lukuunottamatta pieniä teräviä ulokkeita, joiden kohdalla männässä on reiät kosteuden ja ilman poistumisen mahdollistamiseksi puristuksen aikana. Puristusvoima on myös melko suuri ja kiekko on melko kova. Tämän kiekon tuotantovuodeksi sanotaan 2006, tosin sitä ei lue itse papereissa. Se on pakattu perinteisiin ns. Ba Zhong (Kahdeksan keski-merkkiä) tyyppisiin papereihin. Nämä ovat hävinneet Xiaguanin teelaaduista hiljalleen 2000-luvun alun aikana. Tämäntyylistä teetä on enemmän markkinoilla vuosilta 1999-2003 ja niinpä tämä 2006 versio on epätavallinen. Teeresepti sisältää keskikokoista lehteä ja jonkin verran myös oksia. Tämä tee edustaa katoavaa tyyliä sekä ulkoasultaan että tuoksultaan ja maultaan.

Maku

Kuivan teen tuoksu on makea, hieman tervainen, yrttinen, rasvaisen maapähkinäinen, perunalastuinen. Haudutetussa teessä on myös sama hieno melkein rasvainen perunalastuinen maapähkinäinen tuoksu. Tuoksussa on lisäksi metallisuutta, hieman savua ja puuta. Maku on raikas, hieman metallinen, puinen, kevyen savuinen, hieman vegetaalinen ja ratapölkkyinen. Teessä on paksuutta ja paljon makua. Teen maku ja tuoksu on täysin omaperäinen.

Hauduttaminen

Käytä noin 4-6g lehtiä 150ml nestettä kohden. Vesi voi olla kiehahtanutta. Haudutuksen pituus on hyvä pitää lyhyenä, noin 10-30 sekuntia riittää. Teestä saa noin 10 hyvää haudutusta.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Xiaguan 2006 Tie Bing
Arviosi