Xiaguan 2006 Jia Ji Tuo Cha

Jia Ji on Xiaguanin klassikkoteelaatu vuosikymmenten ajalta. Tämä on vuodelta 2006 ja on herkkua savuisten ja tervaisten teelaatujen ystäville.

Varastossa
SKU
t092
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2006 Jia Ji Tuo Cha - 100g
18,00 €
2006 Jia Ji Tuo Cha - 5 x 100g
85,00 €

Yleistä

Xiaguan on yksi perinteikkäimmistä pu'er-teetehtaista. Tehdas tuotti ensimmäiset teensä jo vuonna 1902. Se toimi pitkään yhtenä kolmesta merkittävästä Kiinan valtion hallitsemasta pu'er-teetehtaasta. Muut kaksi olivat Kunming ja Menghai -teetehtaat. Nämä kolme teetehdasta ovat luoneet useat klassikoiksi muodostuneista pu'er-teelaaduista. Nykyään Xiaguan toimii yksityisenä yrityksenä. Tehdas tunnetaan erityisesti Tuo Cha eli maljan muotoon painetuista teelaaduistaan. Tehtaan nimi onkin kokonaisuudessaan Xiaguan Tuo Cha. Tehtaan päämaja sijaitsee Yunnanin maakunnassa Dali-prefektuurin samannimisessä kaupungissa. Xiaguaniin yhdistetään tiettyjä perusaromeja joihin kuuluu mm. mäntymäiset piirteet, savuisuus, tupakka ja toisaalta tiheä heinäisyys ja hedelmäisyys.

Tämä tee

Jia Ji Tuo Cha on yksi Xiaguanin pitkäaikaisia teelaatuja. Sitä on tuotettu jo muutamia vuosikymmeniä. Jia Ji tarkoittaa huippulaatuista ja se on Xiaguanin laatuasteikossa ylempää keskitasoa. Nämä laatutasot eivät kuitenkaan yksiselitteisesti kerro teen laadusta vaan osittain myös tyylistä. Olemme huomanneet, että Jia Ji Tuo Cha -tuotteen laatu on pudonnut 2007 vuonna tapahtuneen pu'er-teen markkinan notkahduksen jälkeen. Tämä 2006 vuosi on mielestämme viimeisiä vuosikertoja, jossa laatu on erittäin hyvä. Tuo on melkoisen tiukkaan puristettu ja lehtien erottaminen on työlästä ilman kunnollista teepiikkiä. Tämä on erinomaista materiaalia iätettäväksi! Yksi tuo painaa 100g. Yhdessä putkilossa on 5 x 100g.

Maku

Kuivissa teenlehdissä on savuisen paahteinen hieman tupakkainen tuoksu. Tuoksusta löytyy myös maaseudun mieleen tuovaa mehevyyttä. Haudutetun teen tuoksu on rotevan savuinen ja paahteisen puinen. Siitä löytyy myös juureksisia maanläheisiä sävyjä. Maussa savu leijuu puisten paahteisten sävyjen yllä. Jälkimakuun siirryttäessä teessä tapahtuu hieno käänne raikkaan makeisiin hieman vegetaalisiin ja juureksisiin sävyihin. Samalla teessä tulee esiin antiikkisia vanhat kirjat ja huonekalut mieleen tuovia sävyjä. Kokonaisuutena karhean kaunis savusaunainen kokonaisuus.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Xiaguan 2006 Jia Ji Tuo Cha
Arviosi