Xiaguan 2006 Jia Ji Tuo Cha

Jia Ji on Xiaguanin klassikkoteelaatu vuosikymmenten ajalta. Tämä on vuodelta 2006 ja on herkkua savuisten ja tervaisten teelaatujen ystäville.

Ei varastossa
SKU
t092
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Yleistä

Xiaguan on yksi perinteikkäimmistä pu'er-teetehtaista. Tehdas tuotti ensimmäiset teensä jo vuonna 1902. Se toimi pitkään yhtenä kolmesta merkittävästä Kiinan valtion hallitsemasta pu'er-teetehtaasta. Muut kaksi olivat Kunming ja Menghai -teetehtaat. Nämä kolme teetehdasta ovat luoneet useat klassikoiksi muodostuneista pu'er-teelaaduista. Nykyään Xiaguan toimii yksityisenä yrityksenä. Tehdas tunnetaan erityisesti Tuo Cha eli maljan muotoon painetuista teelaaduistaan. Tehtaan nimi onkin kokonaisuudessaan Xiaguan Tuo Cha. Tehtaan päämaja sijaitsee Yunnanin maakunnassa Dali-prefektuurin samannimisessä kaupungissa. Xiaguaniin yhdistetään tiettyjä perusaromeja joihin kuuluu mm. mäntymäiset piirteet, savuisuus, tupakka ja toisaalta tiheä heinäisyys ja hedelmäisyys.

Tämä tee

Jia Ji Tuo Cha on yksi Xiaguanin pitkäaikaisia teelaatuja. Sitä on tuotettu jo muutamia vuosikymmeniä. Jia Ji tarkoittaa huippulaatuista ja se on Xiaguanin laatuasteikossa ylempää keskitasoa. Nämä laatutasot eivät kuitenkaan yksiselitteisesti kerro teen laadusta vaan osittain myös tyylistä. Olemme huomanneet, että Jia Ji Tuo Cha -tuotteen laatu on pudonnut 2007 vuonna tapahtuneen pu'er-teen markkinan notkahduksen jälkeen. Tämä 2006 vuosi on mielestämme viimeisiä vuosikertoja, jossa laatu on erittäin hyvä. Tuo on melkoisen tiukkaan puristettu ja lehtien erottaminen on työlästä ilman kunnollista teepiikkiä. Tämä on erinomaista materiaalia iätettäväksi! Yksi tuo painaa 100g. Yhdessä putkilossa on 5 x 100g.

Maku

Hauduttaminen

Käytä noin 4-6g lehtiä 150ml nestettä kohden. Vesi voi olla kiehahtanutta. Haudutuksen pituus on hyvä pitää lyhyenä, noin 10-30 sekuntia riittää. Teestä saa noin 10 hyvää haudutusta.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Xiaguan 2006 Jia Ji Tuo Cha
Arviosi