Xia Zhou Bi Feng (2023)

Xia Zhou Bi Feng eli Xia Zhoun Vihreä Huippu on Hubein maakunnan Deng-kylän alueella yli kilometrin korkeudessa kasvanut vihreä teelaatu. Tämä on 2023 kevään varhaisimpia poimintoja ja tämän ansiosta lehti on upean pientä ja neulasmaista. Lehdessä on nektarinen tuoksu. Teen maku on tiheä ja siinä erottuu valtavasti vegetaalisia ja kukkaisia sävyjä.

Varastossa
SKU
t592
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Xia Zhou Bi Feng (2023) - 35g
13,00 €
Xia Zhou Bi Feng (2023) - 70g
25,00 €
Xia Zhou Bi Feng (2023) - 140g
49,00 €

Yleistä

Deng-kylän alue Yichangin kaupungin lähistöllä Hubein maakunnassa on merkittävä teentuotannon keskus. Alueella tuotetaan pääasiassa vihreää teetä sekä pienempiä määriä mustaa teetä. Teetarhat sijaitsevat pääosin hieman yli 1000 metrin korkeudessa mikä on antaa alueelle erinomaisen ilmaston korkeatasoisen teen tuotantoon.

Tämä tee

Xia Zhou Bi Feng eli Xia Zhoun Vihreä Huippu on Deng-kylän lähistöllä tuotettava melko tuntematon huipputasoinen vihreä teelaatu. Teen nimessä oleva Xia Zhou on historiallinen paikannimi, joka viittaa laajempaan Yi Changin alueeseen, johon Deng-kylä kuuluu. Tee poimittiin 2023 maaliskuun lopulla. Lehti on upean neulasmainen, ja lehtikoko on pieni.

Maku

Teenlehdissä on upea nektarinen mehukas tuoksu. Haudutettuna teessä on tiheä maku, jossa on valtavasti erilaisia vegetaalisia ja kukkaisia sävyjä. Maun alussa on myös hieman umaminen mehevä sävy, jota Kiinassa usein kuvaillan kastanjaiseksi.

Hauduttaminen

Käytä noin ruokalusikallinen teenlehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Xia Zhou Bi Feng (2023)
Arviosi