Xi Hu Long Jing (2017 - AAA - Lao Cha Shu)

Kiinan kuuluisin vihreä teelaatu. Tämä on 2017 sadon kolmesta Long Jing -laadustamme perinteikkäin ja paras. Se on tuotettu Mei Jia Wu -kylässä Länsijärven alueella ja perinteisestä teepensaslajikkeesta, jonka saatavuus on hyvin vähäinen.

Varastossa
SKU
t140
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Xi Hu Long Jing (2017 - 25g
28,00 €
Xi Hu Long Jing (2017 - 50g
56,00 €
Xi Hu Long Jing (2017 - 100g
112,00 €

Yleistä

Long Jingia tuotetaan Zhejiangin maakunnassa Hangzhoun kaupungin alueella sijaitsevan Xihun, eli länsijärven, ympärillä levittäytyvällä alueella. Tällä noin 170 neliökilometrin alueella kasvatettua teetä kutsutaan Xi Hu Long Jingiksi eli länsijärven lohikäärmekaivoksi. Long Jing -teetä tuotetaan myös muualla Zhejiangin maakunnassa, kuten esimerkiksi etelässä sijaitsevassa Wenzhoussa. Perinteikkäimmän Xi Hu Long Jingin tuottamiseen käytetään Jiu Keng tai Lao Cha Shu -nimellä tunnettua perinteistä Long Jing -teepensaslajiketta, jota on käytetty tämän teen tuotannossa jo vuosisatoja. Käytössä on myös monia muita lajikkeita, joita on kehitetty erityisesti varhaisemman sadon mahdollistamiseksi.

Long Jingin lehdet ovat muodoltaan litteitä. Tämä johtuu teen valmistustavasta. Teepensaista poimitaan silmujen lisäksi vain yksi tai kaksi silmua ympäröivää pienintä lehteä. Melko pian poiminnan jälkeen lehdet paahdetaan suuressa wok-pannua muistuttavassa astiassa. Paahtaminen pysäyttää lehtien solunesteen entsyymien hapettumisreaktion, jonka ansiosta tee pysyy vihreänä. Paahtamisen aikana teemestari muokkaa lehtiä levymäisiksi painamalla niitä kämmenellään astian kuumaa pohjaa vasten ja valuttaa lehtiä kämmeneltään tunnistellen lehtien paahtoastetta. Kun teemestari toteaa paahtoasteen sopivaksi, on tee valmista.

Tämä tee

Tämä Xi Hu Long Jing on tuotettu perinteikkäästä Lao Cha Shu -lajikkeesta, jota toisinaan tuottajat kutsuvat myös nimillä Shu Mu ja Jiu Keng. Tarkka poimintapäivä on 20.4.2017. Tee on tuotettu Länsijärven alueen Mei Jia Wu -kylässä. Hintamme tälle teelle vastaa Kiinan markkinoilla normaalia vähittäishintaa tämäntyyliselle Long Jing -laadulle.

Maku

Teenlehtien tuoksu on kuivanmehevä. Se vaikuttaa puiselta ja aromaattisen pähkinäiseltä. Siinä on tiettyä raskasta öljyisyyttä. Siinä on raikasta mineraalisuutta, joka on sukua ketojen kukille. Haudutettujen teenlehtien tuoksu on kastanjaisen mehevä, aromaattisen ja tiivin vegetaalinen. Tuoksu on lihava ja mehevä. Haudutetun teen tuoksusta kastanja löytyy hieman kevyemmässä muodossa. Siihen yhtyy raikasta mineraalista vegetaalisuutta. Tuoksussa on myös tietynlaista suolaisuutta ja paperisuutta. Maku on kuivahko, suolaiselta vaikuttava. Suutuntuma on öljyinen ja paksuhko. Jälkimaussa klassisempi vihreä teen maku nousee esiin. Se on raikas ja soliseva. Se saa mineraalisuuden piirteitä. Tee on mehevä ja täyteläinen suussa. Jälkimaussa maku siirtyy suun takaosaan ja luo laakean vihreän teen ja paahteisuuden vallin. Uudelleenhaudutettujen lehtien tuoksu muistuttaa hieman keitettyjen vihannesten tai perunoiden syvää läpitunkevaa mineraalista ja vegetaalista tuoksua. Toisella haudutuksella teen maku on paahteisempi ja mineraalisempi. Teen maku on syvä ja tuntuu syvällä suussa ja kurkussa miellyttävänä raikkaana tunteena.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Xi Hu Long Jing (2017 - AAA - Lao Cha Shu)
Arviosi