Wah SFTGFOP1 (2020 1st flush, Himachal Pradesh)

Wah kääntyy suomeksi muotoon WAU! Se on teetila Kangran laaksossa Himachal Pradeshin osavaltiossa Pohjois-Intiassa. Teen sävyistä löytyy leikattua ruohoa, keväistä kukkaisuutta, perunalastujen rasvaisuutta(!), tuoretta puuta ja pähkinäisyyttä. Vuoden 2020 musta tee!

Varastossa
SKU
t397
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Wah SFTGFOP1 2020 1st flush - 50g
7,00 €
Wah SFTGFOP1 2020 1st flush - 100g
13,00 €
Wah SFTGFOP1 2020 1st flush - 250g
30,00 €

Yleistä

Pohjois-Intiassa sijaitseva Himachal Pradesh on yksi Intian harvimmin asutuista osavaltioista. Se sijaitsee Nepalin ja Darjeelingin alueen kaltaisesti Himalayan rinteillä. Alue ei ole erityisen tunettu teestään, mutta sijainnin puolesta alue on erinomainen korkealaatuisen teen tuotantoon.

Tämä tee

Wah (käännettynä WAU!) on Kangran laaksossa Himachal Pradeshin osavaltiossa sijaitseva teetila. Teetila perustettiin alunperin vuonna 1857 muutamia vuosia sen jälkeen kun teepensaita oli tuotu alueelle Kiinasta. Tämä 2020 ensipoiminnan SFTGFOP1-teelaatu muistuttaa hieman Darjeelingin ensipoimintaa ja maantieteellisesti Wahia lähempänä sijaitsevia Nepalin teentuotantoalueiden teelaatuja. Teenlehti on osin hajonnutta ja osin ehjää. Teenlehtien väri on upean tuore ja tumman vihreä. Pienemmät lehdet ovat kirkkaan vihreän värisiä.

Maku

Kuivan teen tuoksu on uskomattoman elosia ja intensiivinen. Yleissävy on tuoreen ruohoinen ja yrttinen. Sitä tuoksuttelemalla voi kuitenkin löytää mm. leikattua ruohoa, keväistä kukkaisuutta, perunalastujen rasvaisuutta(!), tuoretta puuta ja pähkinäisyyttä. Haudutetun teen tuoksu on kuivan yrttinen, erikoisella tavalla rasvainen, sävykkään puinen, hieman paahteinen ja makeudessaan kuivattuja hedelmiä muistuttava. Maku on täyteläinen ja avautuu jälkimaussa. Tee on poikkeuksellisen umaminen, mutta hieman eri tavalla kuin japanilaisessa vihreässä teessä. Maussa on reippaasti sekä tuoretta että kuivaa yrttisyyttä, monipuolisia puisia sävyjä, maatuneita lehtiä, rypäleisyyttä ja ruohoisia sävyjä. Uskomattoman kompleksinen ja hurmaava tee.

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan noin ruokalusikallinen. Voit käyttää kiehahtanutta vettä tai antaa sen hieman jäähtyä ennen lehdille kaatamista. Matalampi lämpötila tuottaa hieman erilaista tulosta. Jos tee haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, voi samoja lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Tällöin haudutusaika on noin 1-3 minuuttia. Suuremmassa kannussa haudutusajan on oltava pidempi: 3-5 minuuttia. Tällöin lehdistä saa vain yhden hyvän haudutuksen.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Wah SFTGFOP1 (2020 1st flush, Himachal Pradesh)
Arviosi