Wah FTGFOP1 (2022 1st flush, Himachal Pradesh)

Wah kääntyy suomeksi muotoon WAU! Se on teetila Kangran laaksossa Himachal Pradeshin osavaltiossa Pohjois-Intiassa. Teen sävyistä löytyy leikattua ruohoa, sitruksista kukkaisuutta ja hienostuneita puun sävyjä.

Varastossa
SKU
t563
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Wah FTGFOP1 2022 1st flush - 50g
7,50 €
Wah FTGFOP1 2022 1st flush - 100g
14,00 €
Wah FTGFOP1 2022 1st flush - 200g
26,00 €

Yleistä

Pohjois-Intiassa sijaitseva Himachal Pradesh on yksi Intian harvimmin asutuista osavaltioista. Se sijaitsee Nepalin ja Darjeelingin alueen kaltaisesti Himalayan rinteillä. Alue ei ole erityisen tunettu teestään, mutta sijainnin puolesta alue on erinomainen korkealaatuisen teen tuotantoon.

Tämä tee

Wah (käännettynä WAU!) on Kangran laaksossa Himachal Pradeshin osavaltiossa sijaitseva teetila. Teetila perustettiin alunperin vuonna 1857 muutamia vuosia sen jälkeen kun teepensaita oli tuotu alueelle Kiinasta. Tämä 2022 ensipoiminnan FTGFOP1-teelaatu muistuttaa hieman Darjeelingin ensipoimintaa ja maantieteellisesti Wahia lähempänä sijaitsevia Nepalin teentuotantoalueiden teelaatuja. Teenlehti on osin hajonnutta ja osin ehjää. Joukossa on vihreän sävyjä ja myös rusehtavampia värejä.

Maku

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan noin ruokalusikallinen. Voit käyttää kiehahtanutta vettä tai antaa sen hieman jäähtyä ennen lehdille kaatamista. Matalampi lämpötila tuottaa hieman erilaista tulosta. Jos tee haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, voi samoja lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Tällöin haudutusaika on noin 1-3 minuuttia. Suuremmassa kannussa haudutusajan on oltava pidempi: 3-5 minuuttia. Tällöin lehdistä saa vain yhden hyvän haudutuksen.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Wah FTGFOP1 (2022 1st flush, Himachal Pradesh)
Arviosi