Wa Shan 2011 7581

Tämä Wa Shan -nimisen tuottajan shu pu'er perustuu Kunmingin teetehtaan kuuluisaan 1975 vuoden reseptiin 7581. Tee on vähäeleisen kaarnainen, puinen ja makeahko.

Varastossa
SKU
t493
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Wa Shan 2011 7581 - 35g
7,50 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämä Wa Shan -nimisen tuottajan shu pu'er perustuu Kunmingin teetehtaan kuuluisaan 1975 vuoden reseptiin 7581. Tämä editio on vuodelta 2011. Wa Shanin teknisenä johtajana toimii yksi pu'er-teetuotannon legenda Tan Mei, joka oli töissä Kunmingin teetehtaalla 80-luvulla reseptin 7581 kehittäjien opissa. Tämä on siis Tan Mein moderni tulkinta 7581-reseptistä. Tee tulee 250g tiilen muodossa. Lisäksi tarjoamme teetä 35g näytepussissa. Tee on vähäeleisen kaarnainen, puinen ja makeahko.

Maku

Tarkemmat makukuvaukset löytyvät oheisesta videosta.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen esitettelyvideo Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Wa Shan 2011 7581
Arviosi