Tummapaahto Hojicha - Luomu (2019) FI-EKO-201

Hojicha on tummapaahtoinen japanilainen tee. Se pohjautuu vihreään teehen, mutta muistuttaa enemmän tummapaahtoista wulongia. Tämä luomutuotettu laatu on tavanomaista tummemmaksi paahdettu minkä ansiosta sen tuoksussa ja maussa on normaalia enemmän hiilimäisyyttä ja kermaisuutta.

Varastossa
SKU
t388
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Tummapaahto Hojicha - 50g
8,00 €

Yleistä

Hojicha on paahdettu japanilainen teelaatu, jonka tuottamiseen käytetään usein myöhäisen poiminnan lehtimateriaalia ja teepensaan oksien paloja. Lehtimateriaali paahdetaan posliinisissa astioissa hiilillä, joka tummentaa teen värin ja aikaansaa paahtuneen maun. Hojichassa on vähemmän kofeiinia kuin useimmissa muissa teelaaduissa.

Tämä tee

Tämä hojicha on paahdettu tavanomaista tummemmaksi. Tämä antaa sille hiilimäisemmän ja samalla kermaisemman tuoksun ja maun. Tee on luomulaatuinen ja se on tuotettu Kagoshimassa Etelä-Japanissa.

Maku

Kuivan teen tuoksu on raikkaan mustaherukkainen, hieman hiilinen, kevyen kermainen, paahteisen puinen ja tuo mieleen myös kevytpaahteisen kahvin hedelmäisyyden. Maljassa tuoksu on hieman karumpi korostaen kermaista paahteisuutta, rouheaa puuta sekä hiilen ja savun sävyjä. Maku on miellyttävän pehmeä. Siitä löytyy kermaista paahdetta, hiilen sävyä sekä kuivattujen hedelmien imelyyttä. Monikasvoinen rouhea tee.

Valmistaminen

Käytä hojichan valmistamiseen sata-asteista vettä ja reipas määrä lehtiä. Sopiva määrä on 1-2 ruokalusikallista. Lehtiä voi hauduttaa tavanomaista pidempään, sillä hojicha ei kitkeröidy helposti ja sopivan voimakkuuden saavuttaminen vaatii hieman enemmän aikaa. Lehtiä voi hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Tummapaahto Hojicha - Luomu (2019) FI-EKO-201
Arviosi