Uusi

Tie Guanyin (2018 - AAA)

Laadukas kevytpaahtoinen Tie Guanyin -oolong tee keväältä 2018. Tämä on paras laatumme tästä teestä keväältä 2018. Maku ja tuoksu on uhkean kukkainen, tyylikkään mineraalinen ja vakaa.

Varastossa
SKU
t010
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Tie Guanyin (2018 - AAA) - 50g
12,00 €
Tie Guanyin (2018 - AAA) - 100g
23,00 €
Tie Guanyin (2018 - AAA) - 250g
56,00 €

Yleistä

Tie Guanyin -nimi viittaa sekä itse teelaatuun että erityiseen teepensaslajikkeeseen, jonka lehdistä tee valmistetaan. Tämä erityinen Tie Guanyin -teepensas on Fujianin maakunnan Anxin paikallinen lajike. Anxin kaupunki kutsuu itseään vaatimattomasti Kiinan teepääkaupungiksi, ja kävely Anxin kaduilla paljastaakin kaupungin, joka on kokonaan omistautunut teelle. Teepuoteja on kaikkialla ja lähes kaikki kaupungin asukkaat tuntuvat työskentelevän teetuotannon parissa.

Aitoa Tie Guanyinia tuotetaan Anxia ympäröivässä vuoristossa sijaitsevassa 27 kylässä. Sen valmistaminen sisältää 18 vaihetta ja kestää alusta loppuun noin 40 tuntia. Muiden Fujianin eteläosan teelaatujeen tapaan Tie Guanyin -tee koostuu tiukoiksi palloiksi rullatuista lehdistä. Prosessi alkaa teen käsinpoiminnalla. Tämän jälkeen lehtien annetaan ensin nuutua ja levätä, jonka jälkeen lehtiä vaiheittain ravistellaan ja kuivataan. Tämän jälkeen lehdet syötetään suureen rumpumaiseen laitteeseen, jonka pyöriminen aiheuttaa lehtien hankautumisen toisiaan vasten. Tämä vaihe kehittää teen makua. Seuraavaksi lehtien sisäinen solurakenne hajotetaan rullaamalla lehtiä pyörivässä laitteessa metallipintaa vasten. Tämä käsittely toistetaan vielä toiseen kertaan kevyen kuivauksen jälkeen. Seuraavaksi lehdet suljetaan pallomaiseksi kasaksi kankaan sisälle ja tätä kangaspalloa rullataan ympäri kahden pinnan välillä. Tämä prosessi muokkaa lehdet pallomaiseen muotoonsa. Pallomaiset lehdet kuivataan, jolloin muoto saadaan pysyväksi. Teemateriaali lajitellaan oksien palojen poistamiseksi ja lopuksi suoritetaan vielä lopullinen kuivaus kuumien hiilien päällä tai erityisessä teeuunissa. Kaikki em. työvaiheet ollaan perinteisesti suoritettu lihasvoimalla, mutta nykyään työstäminen hoidetaan pääosin sähkökoneilla.

Lehtien hapettumisaste on tyypillisesti vain noin 10-25%, ja haudutettu juoma on väriltään vaaleanvihreän kellertävää. Teen tummuuden määrää teen paahtoaste, joka voi vaihdella hyvin kevyestä hyvin tummaan. Palloiksi käärityt lehdet avautuvat haudutuksen aikana täyteen 4-8 senttimetrin mittaansa.

Tämä tee

Tämä Tie Guanyin poimittiin keväällä 2018. Se on erittäin kevyesti hapetettua ja paahdettua tyyliä minkä ansiosta maku ja tuoksu on erittäin kukkea. Tämä on paras laatumme tästä teestä keväälle 2018.

Maku

Kuivien lehtien tuoksu on kirpeän ja eloisan kukkainen. Siitä erottuu syreeniä muistuttava sävy. Haudutettujen lehtien tuoksu on huumaava voimakkaassa kukkaisuudessaan. Haudutetun teen tuoksu on samaan tapaan huumaavan kukkea. Siinä mukaan tulee voinen tai kermainen sävy. Maku alkaa raikkaan mineraalisena, jossa kukkaisuus on pohjalla. Maussa on hieman happamuutta ja kirpeyttä, jonka voimakkuus pysyy voimakkaana suussa jälkimaussa ja tekee teestä erityisen raikastuttavan ja miellyttävän. Tämä voimakas raikas jälkimaku tekee teestä voimakkaan pysäyttävän. Se pakottaa pysähtymään ja nauttimaan hetken kauneudesta.

Hauduttaminen

Tämä tee on parhaimmillaan posliinisessa tai lasisessa astiassa haudutettuna. Käytä 100-asteista vettä teen hauduttamiseen. Jos teekannun koko on yli 500ml, haudutusaika on 3-4 minuuttia ja teestä saa 2-3 haudutusta. Pienemmässä kannussa teestä voi tehdä useamman haudutuksen jos haudutusaika on 1-2 minuuttia. Teenlehtiä tarvitaan noin ruokalusikallinen ja tästä saa tehtyä noin 1-1.5 litraa teetä. Jos tee haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Tie Guanyin (2018 - AAA)
Arviosi