Tian Yi Mao Jian (2021)

Tian Yi Mao Jian on keskikokoisesta teenlehdestä tuotettu kiinalaisella luomusertifikaatilla tuotettu vihreä tee Hunanin maakunnan pohjoisosasta. Siinä on tuoretta ituisuutta, rehevää ruohoa ja hieman ananasmaista hedelmäisyyttä.

Varastossa
SKU
t464
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Tian Yi Mao Jian (2021) - 50g
7,00 €
Tian Yi Mao Jian (2021) - 100g
13,00 €
Tian Yi Mao Jian (2021) - 250g
31,00 €

Yleistä

Hunanin maakunta on erittäin monipuolinen teentuotantoalue. Maakunnassa tuotetaan erinomaista vihreää teetä sekä kenties kaikkein kuuluisinta keltaista teetä. Tämän lisäksi maakunnassa tuotetaan koko joukkoa erilaisia fermentoituja tummia teelaatuja. Maakunnalla on kenties vielä hohdokkaampi teentuotannon historia, sillä menneinä vuosisatoina maakunnan teetä on pidetty jopa maan parhaimpana.

Tämä tee

Tämä Hunanin maakunnan vihreä tee on tuotettu keskikokoisesta lehdestä 2021 keväällä. Teellä on kiinalainen luomusertifikaatti. Teen nimi Tian Yi tulee suoraan tuottajan nimestä eli tämä on yhden tuottajan itse nimeämä teelaatu.

Maku

Kuivassa teessä on kevään kukkia muistuttava hieman maitoisen kukkainen tuoksu sekä rehevää vegetaalisuutta. Haudutetussa teessä tuoksu on hieman kevyempi ja samettisen vegetaalinen. Maku tuoreen ituinen. Tee on erikoisen soliseva ja janonvievä.

Hauduttaminen

Käytä noin ruokalusikallinen lehtiä 150ml vettä kohden. Veden lämpötilaksi sopii noin 70-80 astetta, jonka saa aikaan kun lisää kiehautettuun veteen noin 20% kylmää vettä. Haudutusaika voi olla 30-60 sekuntia. Teestä saa useita haudutuksia.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Tian Yi Mao Jian (2021)
Arviosi