-20%

Tai Ping Hou Kui (2018 - AA)

Upea suurilehtinen vihreä tee Anhuin maakunnasta. Tai Pingin Apinakuningas -tee poimitaan suurikokoisena ja käsitellään litteäksi. Maku on laakean vegetaalinen. Se saa lainehtien hedelmäisyyden piirteitä. Jälkimaku on varsin pysyvä.

Varastossa
SKU
t284
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Tai Ping Hou Kui (2018 - AA) - 50g
Tarjoushinta 9,60 € Normaali hinta 12,00 €
Tai Ping Hou Kui (2018 - AA) - 100g
Tarjoushinta 17,60 € Normaali hinta 22,00 €
Tai Ping Hou Kui (2018 - AA) - 250g
Tarjoushinta 42,40 € Normaali hinta 53,00 €

Yleistä

Tai Ping Hou Kui on Anhuin maakunnassa tuotettava kuuluisa isolehtinen vihreä tee. Sitä tuotetaan Tai Ping -piirikunnan Hou Keng, Hou Chun ja Yan Jia -kylissä. Nimen Hou Kui tarkoittaa apinakuningasta. Erään tarinan mukaan maanviljelijä löysi vanhan kuolleen apinan ruumiiin vuorilta. Apinan ajateltiin olevan apinakuningas ja sairastuneen poikansa kuoltua. Viljelijä hautasi apinakuninkaan ruumiin vuorille ja seuraavana vuonna paikalta löydettiin uusi teekasvi. Tarun mukaan apinakuningas olisi antanut erikoislaatuisen teekasvin viljelijälle kiitokseksi hänen hyvästä työstään. Teekasvi tuotti ainutlaatuista teetä ja siitä valmistettu tee nousi kuuluisuuteen. Oli tarinan todenperäisyyden kanssa miten hyvänsä, Tai Ping Hou Kui tuotetaan ainoastaan Anhuin maakunnassa käytettävästä Shi Da -teelajikkeesta. Lajikkeessa on pitkät ovaalit lehdet ja suuret karvanpeitteiset silmut. Teentuotantoon poimitaan silmu ja sitä ympäröivät 2-3 pienintä lehteä. Teenlehdet kuivataan kuumentamalla asteittain ja prosessin aikana lehdet muokataan pitkään ja litteään muotoonsa. Käsintehdyssä teessä litteä muoto saadaan aikaan painamalla lehtiä kämmenten välissä. Ns. koneellisesti tuotetussa teessä lehdet asetellaan kahden kankaan tai verkon väliin ja litteä muoto saadaan painamalla pintoja toisiaan vasten. Tee voidaan lisäksi kuivata sähköisesti tai perinteisemmin hiilillä. Käsintehdyssä Tai Ping Hou Kui -teessä väri on tummempi ja lehdet eivät ole aivan yhtä litteitä kuin koneellisesti tuotetussa teessä. Lisäksi koneellisesti tuotettu tee voidaan tuottaa nopeammin ja vähemmällä lämmöllä, minkä takia lehdet ovat vihreämpiä väriltään. Tai Ping Hou Kui voidaan toki hauduttaa teekannussa tai gaiwanissa, mutta Kiinassa tee tarjoillaan normaalisti pitkässä lasissa, jolloin pitkien lehtien ulkonäköä on helpompi ihailla.

Tämä tee

Tämä on koneellisesti puristettu ja hennosti kuivattu Tai Ping Hou Kui -teelaatu. Monen tuottajan mielestä tämä tyyli sopii perinteistä tummempaa käsintehtyä paremmin moderniin teemakuun. Tee on 2018 keväältä. Tai Ping Hou Kui on hyvin työläs tee tuottaa ja myös melko harvinainen. Tämä tee tarjoaa mahdollisuuden kokeilla tätä upeaa ja erikoista teetä sopuhintaan!

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on yllättävän roteva vihreäksi teeksi. Siinä on paahteista sävyä joka saa jopa hieman savuista sävyä. Lisäksi siinä on intensiivistä yrttisyyttä, josta on poimittavissa esiin ainakin tähtianiksen sävy. Muutoin tuoksu on vegetaalinen. Haudutetun teen tuoksu on yhä varsin roteva. Siitä löytyy rehevää vegetaalisuutta jonka pinnalla on savuista paahteisuutta. Maussa esiin tulee klassiset Taiping Houkuin piirteet. Aluksi makea on laakea ja hieman voita muistuttava paksuudessaan. Esiin tulee laakea vegetaalinen maku, joka saa lainehtien hedelmäisyyden piirteitä. Jälkimaku on varsin pysyvä.

Hauduttaminen

Valikoi sormin noin 10kpl pitkiä lehtisettejä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Tag: joulu19

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Tai Ping Hou Kui (2018 - AA)
Arviosi