Tai Ping Hou Kui (2017) Käsintehty

Tämä 2017 kevään Tai Ping Hou Kui on käsintehty ja sen takia lehden ulkonäkö on epätasainen ja koneellisesti valmistettua tummempi. Maku on vihreäksi teeksi roteva ja muistuttaa osin wulong-teetä. Harvinainen tee perinteisesti käsiteltynä!

Varastossa
SKU
t144
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Tai Ping Hou Kui (2017) Käsintehty - 25g
Special Price 7,50 € Regular Price 10,00 €
Tai Ping Hou Kui (2017) Käsintehty - 50g
Special Price 14,25 € Regular Price 19,00 €
Tai Ping Hou Kui (2017) Käsintehty - 100g
Special Price 27,00 € Regular Price 36,00 €

Yleistä

Tai Ping Hou Kui on Anhuin maakunnassa tuotettava kuuluisa isolehtinen vihreä tee. Sitä tuotetaan Tai Ping -piirikunnan Hou Keng, Hou Chun ja Yan Jia -kylissä. Nimen Hou Kui tarkoittaa apinakuningasta. Erään tarinan mukaan maanviljelijä löysi vanhan kuolleen apinan ruumiiin vuorilta. Apinan ajateltiin olevan apinakuningas ja sairastuneen poikansa kuoltua. Viljelijä hautasi apinakuninkaan ruumiin vuorille ja seuraavana vuonna paikalta löydettiin uusi teekasvi. Tarun mukaan apinakuningas olisi antanut erikoislaatuisen teekasvin viljelijälle kiitokseksi hänen hyvästä työstään. Teekasvi tuotti ainutlaatuista teetä ja siitä valmistettu tee nousi kuuluisuuteen. Oli tarinan todenperäisyyden kanssa miten hyvänsä, Tai Ping Hou Kui tuotetaan ainoastaan Anhuin maakunnassa käytettävästä Shi Da -teelajikkeesta. Lajikkeessa on pitkät ovaalit lehdet ja suuret karvanpeitteiset silmut. Teentuotantoon poimitaan silmu ja sitä ympäröivät 2-3 pienintä lehteä. Teenlehdet kuivataan kuumentamalla asteittain ja prosessin aikana lehdet muokataan pitkään ja litteään muotoonsa. Käsintehdyssä teessä litteä muoto saadaan aikaan painamalla lehtiä kämmenten välissä. Ns. koneellisesti tuotetussa teessä lehdet asetellaan kahden kankaan tai verkon väliin ja litteä muoto saadaan painamalla pintoja toisiaan vasten. Tee voidaan lisäksi kuivata sähköisesti tai perinteisemmin hiilillä. Käsintehdyssä Tai Ping Hou Kui -teessä väri on tummempi ja lehdet eivät ole aivan yhtä litteitä kuin koneellisesti tuotetussa teessä. Lisäksi koneellisesti tuotettu tee voidaan tuottaa nopeammin ja vähemmällä lämmöllä, minkä takia lehdet ovat vihreämpiä väriltään. Tai Ping Hou Kui voidaan toki hauduttaa teekannussa tai gaiwanissa, mutta Kiinassa tee tarjoillaan normaalisti pitkässä lasissa, jolloin pitkien lehtien ulkonäköä on helpompi ihailla.

Tämä tee

Tämä Tai Ping Hou Kui on 2017 kevään kahdesta laadustamme perinteisempi. Sen väri on tummempi ja lehti epätasaisempaa laadultaan. Tee on painettu litteäksi kankaiden välissä ja kuivattu käsin perinteiseen tapaan. Tästä tuloksena saadaan maku ja tuoksu, jossa on wulong-teen piirteitä. Tuoksu- ja makuprofiili on vihreäksi teeksi hieman raskaampi. Siinä on hienoja heinäisyyden piirteitä ja vahaisuutta. Tee on poimittu 10.4.2017. Tämä tee on suuren lehtikoon takia myöhään poimittava teelaatu. Tämän lisäksi 2017 kevään kylmä ilma viivästi teentuotantoa monilla Kiinan teentuotantoalueilla.

Maku

Kuivien lehtien tuoksussa on imelää hedelmäisyyttä. Tuoksussa on lisäksi mineraalista vegetaalisuutta. Tämä käsintehty tee ei ole yhtä vehreän vegetaalinen kuin valikoimassamme oleva koneellisesti käsitelty Tai Ping Hou Kui. Haudutetun teen tuoksu on hieman viljainen ja mineraalinen. Maku on hieman pirskahteleva suussa. Maku on hyvin tasainen ja pysyvä. Siinä on ronskia vegetaalisuutta yhdistyneenä mineraalisuuteen. Tätä voisi luulla wulongiksi jos sokkona maistelisi. Jälkimaussa tuntuu erikoisia mineraalisuuden sävyjä, yrttisyyttä ja välillä hedelmäisyyden sävyjä. Tämä on vanhanaikainen vihreä tee.

Hauduttaminen

Valikoi sormin noin 10kpl pitkiä lehtisettejä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Tai Ping Hou Kui (2017) Käsintehty
Arviosi