St. Andrews OP (Dimbula)

St. Andrews OP tuotetaan Chrystler's Farm Estate -tilalla Sri Lankan keskusvuoriston länsipuolella Dimbulan alueella. Tee on Reilu Kauppa -sertifioitua. Teen raikas makeus antaa kiinalaista teetä muistuttavan vaikutelman.

Varastossa
SKU
t023
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
St. Andrews OP (Dimbula) - 75g
6,00 €
St. Andrews OP (Dimbula) - 250g
17,00 €
St. Andrews OP (Dimbula) - 500g
30,00 €

Yleistä

Dimbula on Sri Lankan keskusvuoriston länsirinteillä sijaitseva teentuotantoalue. Dimbula oli yksi ensimmäisiä alueita, jolle teetä istutettiin 1800-luvulla. Alueen teetarhat kuuluvat korkeimpaan korkeusluokitukseen. Korkeusvaihtelu alueella on noin 1100-1600m. Käytännössä alueen teetarhat sijaitsevat yli 1200 metrin korkeudella. Korkealla alueella teepensas kasvaa hitaammin ja lehdet pysyvät melko pieninä. Dimbulan alueella on kohtuullisesti vaihtelua. Pohjois-Itä -suunnalla Nuwara Eliyan alueen läheisyydessä teet ovat kevyempiä ja kirkkaamman värisiä. Etelä-Länsi-suunnassa teet ovat raskaampia ja tummempia.

Tämä tee

St. Andrews on Chrystler's Farm Estate -tilan tuotemerkki. Tee on Reilu Kauppa -sertifioitua. Chrystler's teetila sijaitse Dimbulan alueella Kotagalan kylässä. Lehti on melko pienikokoista. Tee on täysin hapetettua ja niinpä haudutetun teen väri on punertava. Teen raikas makeus antaa kiinalaista teetä muistuttavan vaikutelman. Tee on tuotettu huhti-toukokuussa 2015.

Maku

Lehtien tuoksu on yhdistelmä punaisia hedelmiä, viinirypäleitä ja mietoa mausteisuutta. Haudutetun teen tuoksu on eloisa. Siinä on makeaa punahedelmää ja taustalla aavistus nahkaa. Maku on monesta sri lankan mustasta teestä poiketen välittömän makea ja täyteläinen. Se on happaman punahedelmäinen ja vehreän rypälemäinen. Siinä on myös tanniinisuutta antamassa ryhtiä. Maun rakenne muistuttaa kiinalaista teetä nopean makeuden ja kielen päälle suun kattoon kehittyvän miellyttävän raikkaan kitkeryyden ansiosta. Jälkimaussa on lisäksi miellyttävää täyteläistä makeutta. Tämä on Sri Lankan teelaatujen joukossa erityisen raikkaan makea tee.

Hauduttaminen

Sri Lankan teelaadut ovat parhaimmillaan kun niistä tekee yhden hieman pidemmän haudutuksen eikä lehtiä hauduteta uudestaan. Käytä kiehahtanutta vettä. Lehtiä tarvitaan noin 1RKL teenjuojaa kohden. Haudutuksen pituus on 2-5 minuuttia ja sitä on hyvä säätää sen mukaan kuinka voimakasta teestä haluaa. Viiden minuutin haudutus tuo mukanaan enemmän tanniinista sävyä kun taas 2-3 minuuttia haudutettu tee pysyy kevyempänä.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:St. Andrews OP (Dimbula)
Arviosi