Shuangjiang Mengku 2007 Chun Jian

Shuangjiang Mengku on suuri pu'er-teen tuottaja Lincangin prefektuurin Shuangjiang-piirikunnassa. Tämä 2007 vuoden sheng pu'er on mukavasti ikääntynyttä ja tarjoiee aromaattisia puun sävyjä ja hieman tervaisuutta.

Varastossa
SKU
t454
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Shuangjiang Mengku 2007 Chun Jian - 50g
9,00 €

Yleistä

Lincangin prefektuuri sijaitsee pohjoiseen kahdesta toisesta merkittävimmästä pu'er-teen tuotantoalueesta Pu'erista ja Xishuangbannasta. Vaikka Lincangissa tuotetaan suuria määriä pu'er-teetä ja myös Yunnanin mustaa teetä Dian Hongia, se on kuitenkin pu'er-teen maantieteessä tavallaan raja-aluetta. Lincangin alueen pu'erit ovat usein hedelmäisempiä sävyltään kuin esimerkiksi Xishuangbannan teet. Hedelmäisyyden lisäksi näistä teelaaduista löytyy puista, mineraalista ja ruohoista sävyä. Sävyt ovat keskimääräistä kevyempiä, mutta monet Lincangin pu'er-teet ovat kuitenkin erittäin voimallisia.

Tämä tee

Shuangjiang Mengku on suuri pu'er-teen tuottaja Lincangin prefektuurin Shuangjiang-piirikunnassa. Tuottaja on aloittanut teentuotannon 2000 luvun vaihteesta lähtien ja teelaadut painottuvat Shuangjian-piirikunnan Mengku-kylän alueen teehen. Tämä 2007 vuoden sheng pu'er on mukavasti ikääntynyttä ja tarjoiee aromaattisia puun sävyjä ja hieman tervaisuutta. Teen nimi on Chun Jian eli Kevään Nuppu. Lehti on keskikokoista.

Maku

Katso tarkemmat kuvailut oheisesta videosta.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen esittelyvideo Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Shuangjiang Mengku 2007 Chun Jian
Arviosi