Shou Mei teepallo 6g

Valkoista teetä puristetaan pu'er-teen tavoin, jolloin sitä usein myös iätetään useita vuosia. Tämä on Shou Mei -laatua edustavaa valkoinen tee, joka on puristettu 6 gramman palloiksi. Teen tuoksu ja maku muistuttaa syksyistä puistoa. Siinä on kuihtuneiden kukkien, yrttien ja hedelmien sävyjä.

1,20 €
Saatavuus: Varastossa
SKU
t262
  • Osta 10 hintaan 1,10 € /kpl ja säästä 8%
  • Osta 20 hintaan 1,00 € /kpl ja säästä 17%

Yleistä

Valkoinen tee on aurinkokuivattua teetä. Monien valkoisten teelaatujen lehtien vaalea väri ei aiheudu auringokuivauksesta vaan erityisistä teepensaslajikkeista, joita valkoisen teen tuotannossa käytetään. Erityisesti lehtisilmuja peittää vaalea karvoitus, joka saa lehdet näyttämään vaaleilta. Merkittävin tällainen teelajike on Dabai eli Suuri Valkoinen.

Merkittävin valkoisen teen tuotantoalue Kiinassa on Fujianin maakunnan pohjoisosassa sijatseva Fuding ja sen lähistöllä levittäytyvä vuoristoalue Taimushan.

Alueella tuotettavat valkoiset teet luokitellaan neljään laatuluokkaan, jotka matalimmasta korkeimpaan ovat: Shou Mei, Gou Mei, Bai Mudan ja Bai Hao Yin Zhen. Korkeammat laadut poimitaan pääasiassa aikaisemmin kuin matalammat laadut ja matalammissa laaduissa lehtikoko on suurempi. Korkeammissa laaduissa suurempi osuus lehtimassasta on vaalean karvan peitossa olevia aukeamattomia lehtisilmuja. Matalimmassa Shou Mei -laadussa on suurin osa lehtimassasta suurempaa avautunutta lehteä. Joukossa voi kuitenkin olla myös silmuja. Matalampien laatujen maku on voimakkaampi ja korkeampien kermaisempi ja miedompi.

Alkaen noin vuodesta 2010 valkoisen teen tuottajat Fudingissa ovat alkaneet puristaa teetään pu'er-teen tavoin iätettäväksi. Valkoinen tee ikääntyy mielenkiintoisella tavalla säilyttäen raikkaan luonteensa, mutta muuttuen syksyisemmäksi, puisemmaksi ja mausteisemmaksi. Saatavilla on sekä pyöreitä 300-400g kakkuja sekä erilaisia tiiliä yms.

Tämä tee

Tämä kuuden gramman palloiksi puristettu valkoinen tee on suurilehtistä Shou Mei -laatua. Emme tiedä teen tarkkaa tuotantovuotta, mutta arviomme mukaan tee on noin vuosilta 2012-2014. Tee on jo hieman tummunutta ja siinä on selviä ikääntymisen merkkejä.

Maku

Kuivan teen tuoksu tuo mieleen syksyisen puiston. Se on tavallaan vehreä, mutta siihen yhdistyy pudonneiden lehtien kuivaa yrttistä sävyä ja mustan teen piirteitä. Haudutetun teen tuoksu muistuttaa kuihtuneiden koivunlehtien tuoksua. Samalla tuoksussa on kuivattujen hedelmien tuoksua. Suutuntuma on raskas. Maku on hieman hapan. Se muistuttaa kuihtuneita kukkia tai lehtiä ja etäisesti hedelmiä. Erittäin nostalgisen makuinen ja tuoksuinen tee.

Hauduttaminen

Teepallo voidaan käyttää kokonaan. Siitä saa noin 1-2 litraa valmista teetä. Voit käyttää hauduttamiseen sata-asteista vettä. Lehtiä voi pienessä kannussa useita kertoja wulong-teen tapaan.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Shou Mei teepallo 6g
Arviosi