Shincha Yabukita Luomu (2021) FI-EKO-201

Shincha eli Uusi Tee on japanilainen vihreä tee, joka tuotetaan alkukeväällä poimituista teenlehdistä. Sitä voisi pitää Sencha-teen erikoistyyppinä. Tämä Shincha on luomutuotettua ja se on poimittu Yabukita-lajikkeesta. Yabukita on ylivoimaisesti Japanin suosituin ja käytetyin teepensaslajike. Se kattaa 75% kaikesta Japanissa tuotetusta teestä. Yabukita on Japanin teentuotannon varma luottolajike.

Varastossa
SKU
t477
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Shincha Yabukita Luomu (2021) FI-EKO-201 - 50g
11,00 €
Shincha Yabukita Luomu (2021) FI-EKO-201 - 100g
21,00 €
Shincha Yabukita Luomu (2021) FI-EKO-201 - 250g
51,00 €

Tämä tee sisältyy Teepolun Shincha-maistelupakettiin, jonka tuotesivun löydät klikkaamalla oheista tapahtuman mainoskuvaa! Tähän tapahtumaan liittyy myös Youtube-live-teenmaistelutapahtuma, jossa maistellaan koko shincha-valikoima. Tämä video on katsottavissa myös myöhemmin ja linkki löytyy oheiselta tapahtumasivulta.

Yleistä

Shincha eli Uusi Tee on japanilainen vihreä tee, joka tuotetaan alkukeväällä poimituista teenlehdistä. Sitä voisi pitää Sencha-teen erikoistyyppinä. Varhain keväällä lämpötilan ollessa vielä melko matala, teenlehdissä on omalaatuinen hennon vegetaalinen tuoksu ja maku. Myöhemmin kevään edetessä maku voimistuu ja poimittu tee tuotetaan senchaksi. Shinchan tuotantomäärät ovat melko pieniä ja se onkin varhaiskevääseen kuuluva erikoisuus.

Tämä tee

Tämä Shincha on tuotettu Etejä-Japanissa Kagoshiman alueella. Tee on luomutuotettua.

Yabukita on ylivoimaisesti Japanin suosituin ja käytetyin teepensaslajike. Se kattaa 75% kaikesta Japanissa tuotetusta teestä. Lajike löydettiin Shizuokan alueella 1900 luvun alussa. Sugiyama Hikosaburo valitsi lajikkeen Shizuokan alueella teetarhalta. Tämä tarha sijaitsi bambumetsän (takeyabu) lähellä pohjoissuunnassa (kita) ja niinpä teen nimeksi tuli yabukita. Sugiyama vertasi erilaisia teelajikkeita toisiinsa ja Yabukita nousi näistä lopulta merkittävimmäksi. Lajike reksiteröitiin lopulta vuonna 1953 ja se levisi ympäri Japania vakiinnuttuaan ensin Shizuokan alueella. Yabukita kestää hyvin kylmää, juurtuu hyvin, tuottaa hyvin satoa ja pärjää monenlaisissa maaperissä ja ilmastoissa. Yabukita on vanha lajike, mutta sen suosio kestää, koska se antaa tuottajille varmuutta. Lajiketta ei vaihdeta helposti, sillä kun teekasvi on istutettu, kestää vuosia ennen kuin se tuottaa satoa. Tämän jälkeen kasvi tuottaa hyvää satoa 30-40 vuotta eikä kasvia haluta vaihtaa kun se jo tuottaa satoa. Yabukita on Japanin teentuotannon varma luottolajike.

Maku

 

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Shincha Yabukita Luomu (2021) FI-EKO-201
Arviosi