Shincha Sofu (2021)

Shincha eli Uusi Tee on japanilainen vihreä tee, joka tuotetaan alkukeväällä poimituista teenlehdistä. Tämä Shincha on tuotettu Tokunoshiman saarella, joka sijaitsee helminauhamaisessa saariryhmässä Japanin eteläkärjen edustalla. Tee on poimittu hieman harvinaisemmasta Sofu- eli Vihreä Tuuli-nimisestä teepensaslajikkeesta. Tee on vieno ja arka, aivan kuin varhaiskevät, mutta siinä on lupaus tulevasta kesästä. Siinä on höyrytettyä kesäkurpitsaa muistuttavaa makeutta ja parfymaattista vegetaalisuutta.

Varastossa
SKU
t459
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Shincha Sofu (2021) - 50g
11,00 €
Shincha Sofu (2021) - 100g
21,00 €
Shincha Sofu (2021) - 250g
51,00 €

Yleistä

Shincha eli Uusi Tee on japanilainen vihreä tee, joka tuotetaan alkukeväällä poimituista teenlehdistä. Sitä voisi pitää Sencha-teen erikoistyyppinä. Varhain keväällä lämpötilan ollessa vielä melko matala, teenlehdissä on omalaatuinen hennon vegetaalinen tuoksu ja maku. Myöhemmin kevään edetessä maku voimistuu ja poimittu tee tuotetaan senchaksi. Shinchan tuotantomäärät ovat melko pieniä ja se onkin varhaiskevääseen kuuluva erikoisuus.

Tämä tee

Tämä Shincha on tuotettu Tokunoshiman saarella, joka sijaitsee helminauhamaisessa saariryhmässä Japanin eteläkärjen edustalla. Tee on poimittu hieman harvinaisemmasta Sofu- eli Vihreä Tuuli-nimisestä teepensaslajikkeesta. Se on risteytys perinteisestä Yabukita-lajikkeesta ja toisesta lajikkeesta, jossa on osana Intiasta tuotua teepensaslajiketta. Tämä tee poimittiin kolmannella viikolla maaliskuussa 2021.

Maku

Haudutetussa teessä hieman mineraalinen vegetaalinen tuoksu. Maku on pehmeä, vahainen ja öljyinen. Siinä erottuu makea vegetaalinen sävy, joka muistuttaa höyrytettyä kesäkurpitsaa. Voimakkaammassa haudutuksessa esiin tulee hieman tiiviimpi parfymaattinen vegetaalisuuden sävy. Tee on vieno ja arka, aivan kuin varhaiskevät, mutta siinä on lupaus tulevasta kesästä.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Katso tämän teelaadun esittelyvideo Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Shincha Sofu (2021)
Arviosi