Shincha Sakimidori Luomu (2021) FI-EKO-201

Shincha eli Uusi Tee on japanilainen vihreä tee, joka tuotetaan alkukeväällä poimituista teenlehdistä. Sitä voisi pitää Sencha-teen erikoistyyppinä. Sakimidoria voisi kuvailla lajikkeeksi, joka ei ole yleisimpiä muttei myöskään erityisen harvinainen. Lajike on herkkä joillekin kasvitaudeille, mutta ei yleensä vahingoitu pahasti taudeista luontaisen tarmonsa ansiosta. Senchaksi valmistettuna teellä on kirkas vihreä väri. Maljassa tee on hieman kellertävää. Makua kuvataan tasapainoiseksi. Teessä on vähän katekiineja, mutta paljon lehtivihreää.

Varastossa
SKU
t481
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Shincha Sakimidori Luomu (2021) FI-EKO-201 - 50g
11,00 €
Shincha Sakimidori Luomu (2021) FI-EKO-201 - 100g
21,00 €
Shincha Sakimidori Luomu (2021) FI-EKO-201 - 250g
51,00 €

Tämä tee sisältyy Teepolun Shincha-maistelupakettiin, jonka tuotesivun löydät klikkaamalla oheista tapahtuman mainoskuvaa! Tähän tapahtumaan liittyy myös Youtube-live-teenmaistelutapahtuma, jossa maistellaan koko shincha-valikoima. Tämä video on katsottavissa myös myöhemmin ja linkki löytyy oheiselta tapahtumasivulta.

Yleistä

Shincha eli Uusi Tee on japanilainen vihreä tee, joka tuotetaan alkukeväällä poimituista teenlehdistä. Sitä voisi pitää Sencha-teen erikoistyyppinä. Varhain keväällä lämpötilan ollessa vielä melko matala, teenlehdissä on omalaatuinen hennon vegetaalinen tuoksu ja maku. Myöhemmin kevään edetessä maku voimistuu ja poimittu tee tuotetaan senchaksi. Shinchan tuotantomäärät ovat melko pieniä ja se onkin varhaiskevääseen kuuluva erikoisuus.

Tämä tee

Tämä Shincha on tuotettu Etejä-Japanissa Kagoshiman alueella. Tee on luomutuotettua.

Sakimidoria voisi kuvailla lajikkeeksi, joka ei ole yleisimpiä muttei myöskään erityisen harvinainen. Teelajike on kehitetty Etelä-Japanissa. Lajike on luotu risteyttämällä Miyazaki-prefektuurin luontainen lajike ME52, Yabukita ja Shizuoka Zairai #16. Sakimidori rekisteröitiin viimein vuonna 1997. Lajike tarjoaa satoa muutaman päivän aikaisemmin kuin Yabukita. Lajike on herkkä joillekin kasvitaudeille, mutta ei yleensä vahingoitu pahasti taudeista luontaisen tarmonsa ansiosta. Senchaksi valmistettuna teellä on kirkas vihreä väri. Maljassa tee on hieman kellertävää. Makua kuvataan tasapainoiseksi. Teessä on vähän katekiineja, mutta paljon lehtivihreää.

Maku

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Shincha Sakimidori Luomu (2021) FI-EKO-201
Arviosi