Shincha Okumidori Luomu (2023) FI-EKO-201

Shincha eli Uusi Tee on japanilainen vihreä tee, joka tuotetaan alkukeväällä poimituista teenlehdistä. Sitä voisi pitää Sencha-teen erikoistyyppinä. Tämä luomu-shincha on tuotettu Okumidori-lajikkeesta, joka on japanilaisten teenviljelijöiden luottolajikkeita. Maku alkaa vienon vahaisena. Mukaan tulee tasaista vegetaalista makeutta. Maku nousee jälkimaussa ja tuntuu suun takaosassa sävykkäin ituisin sävyin. Vahainen ja vähäeleisen tyylikäs shincha.

Varastossa
SKU
t612
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Shincha Okumidori Luomu (2023) FI-EKO-201 - 50g
10,00 €
Shincha Okumidori Luomu (2023) FI-EKO-201 - 100g
19,00 €
Shincha Okumidori Luomu (2023) FI-EKO-201 - 200g
37,00 €

Yleistä

Shincha eli Uusi Tee on japanilainen vihreä tee, joka tuotetaan alkukeväällä poimituista teenlehdistä. Sitä voisi pitää Sencha-teen erikoistyyppinä. Varhain keväällä lämpötilan ollessa vielä melko matala, teenlehdissä on omalaatuinen hennon vegetaalinen tuoksu ja maku. Myöhemmin kevään edetessä maku voimistuu ja poimittu tee tuotetaan senchaksi. Shinchan tuotantomäärät ovat melko pieniä ja se onkin varhaiskevääseen kuuluva erikoisuus.

Tämä tee

Tämä Shincha on tuotettu Etejä-Japanissa Kagoshiman alueella. Tee on luomutuotettua.

Okumidori-teepensaslajike kehitettiin Shizuokan alueella risteyttäen Japaninen yleisin lajike Yabukita ja Shizuokan paikallinen lajike, jota kutsutaan nimellä Shizuoka Zairai #16. Lajike rekisteröitiin vuonna 1974, mikä on mahdollistanut sen käyttöönoton laajemmin. Lajike on melko suosittu, muttei kuitenkaan aivan yleisimpiä. Lajikkeen lehdet puhkeavat noin viikon suosittua Yabukitaa myöhemmin minkä ansiosta lajike kestää paremmin keväällä usein ilmenevää hallaa. Lajikkeen värin sanotaan olevan vihreä ja luonteen tasaisen hyvä. Tämä on ehkä myös lajikkeen heikkous, sillä se ei selkeästi erotu minkään yksittäisen piirteen ansiosta vaan on enemmänkin teenviljelijöiden luottolajike.

Maku

Kuivassa lehdessä on omalaatuinen vieno vahaisen pinaattinen tuoksu, jossa on erikoisen vähän yleisiä japanilaisen vihreän teen ruohoisia ja vegetaalisia sävyjä. Maljassa tuoksu on hennon vahainen ja makea. Maku alkaa vienon vahaisena. Mukaan tulee tasaista vegetaalista makeutta. Maku nousee jälkimaussa ja tuntuu suun takaosassa sävykkäin ituisin sävyin. Vahainen ja vähäeleisen tyylikäs shincha.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Shincha Okumidori Luomu (2023) FI-EKO-201
Arviosi