Shincha Kabusecha Saemidori Luomu (2023) FI-EKO-201

Shincha eli Uusi Tee on japanilainen vihreä tee, joka tuotetaan alkukeväällä poimituista teenlehdistä. Sitä voisi pitää Sencha-teen erikoistyyppinä. Tämä luomu-shincha on lisäksi poimittu varjostetuista Saemidori-lajikkeen teepensaista, josta tulee nimen lisämääre Kabusecha. Maku alkaa mietona ja tasaisena. Maun kehityksessä tulee dramaattinen käänne kun maku muttuu korostetun mineraalisen ituiseksi ja ruohoiseksi. Teessä maistuvat samat sävyt kuin senchassa, mutta täysin erilaisin painotuksin. Todella erilainen japanilainen vihreä tee.

Varastossa
SKU
t613
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Shincha Kabusecha Saemidori Luomu (2023) FI-EKO-201 - 50g
14,00 €
Shincha Kabusecha Saemidori Luomu (2023) FI-EKO-201 - 100g
27,00 €
Shincha Kabusecha Saemidori Luomu (2023) FI-EKO-201 - 200g
53,00 €

Yleistä

Shincha eli Uusi Tee on japanilainen vihreä tee, joka tuotetaan alkukeväällä poimituista teenlehdistä. Sitä voisi pitää Sencha-teen erikoistyyppinä. Varhain keväällä lämpötilan ollessa vielä melko matala, teenlehdissä on omalaatuinen hennon vegetaalinen tuoksu ja maku. Myöhemmin kevään edetessä maku voimistuu ja poimittu tee tuotetaan senchaksi. Shinchan tuotantomäärät ovat melko pieniä ja se onkin varhaiskevääseen kuuluva erikoisuus.

Tämä tee

Tämä Shincha on tuotettu Etejä-Japanissa Kagoshiman alueella. Tee on poimittu varjostetuista teepensaista eli se on Kabusecha-tee. Tee on luomutuotettua.

Saemidori-teepensaslajikkeen suosio on ollut viimeaikoina nousussa. Lajikkeen nimi tarkoittaa Selkeän Vihreää tai Kirkkaan Vihreää ja se perustuu lajikkeesta saatavan teen kirkkaaseen väriin. Lajike toimii parhaiten lämpimimmillä alueilla Kyushun saarella. Lajikkeen maun erityispiirre on sen vähäinen kitkeryys ja luontainen makeus. Lajike tuottaa hyvin satoa, joka on hyvä lähtökohta lajikkeen suosion rakentamiseen. Satoa Saemidorista saadaan yleensä 4-7 päivää aiemmin kuin Japanin suosituimmasta Yabukita-lajikkeesta. Lajike on Yabukitan ja luontaisesti pehmeän makuisen Asatsuyun risteytys. Saemidori yhdistää Yabukitan hyvän sadon ja voimakkaan luonteen Asatsuyun luontaisen pehmeyden ja samettisuuden kanssa.

Maku

Kuivassa teessä on hento makean umaminen tuoksu. Maljassa tuoksu on hento, mutta kuitenkin öljyisen paksu ja umaminen. Maku alkaa mietona ja tasaisena. Maun kehityksessä tulee dramaattinen käänne kun maku muttuu korostetun mineraalisen ituiseksi ja ruohoiseksi. Teessä maistuvat samat sävyt kuin senchassa, mutta täysin erilaisin painotuksin. Todella erilainen japanilainen vihreä tee.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Shincha Kabusecha Saemidori Luomu (2023) FI-EKO-201
Arviosi