Shincha Asanoka Luomu (2021) FI-EKO-201

Shincha eli Uusi Tee on japanilainen vihreä tee, joka tuotetaan alkukeväällä poimituista teenlehdistä. Sitä voisi pitää Sencha-teen erikoistyyppinä. Tämä shincha on poimittu Asanoka-lajikkeen pensaista. Asanoka on hieman harvinaisempi teepensaslajike, joka on käytössä pääasiassa Kagoshiman alueella, josta tämäkin tee tulee. Lajike kehitettiin Kagoshiman alueella risteyttämällä Yabukita ja kiinalainen pensaslajike Hiramizu #1. Lajiketta kuvaillaan maultaan pehmeäksi ja umamiseksi. Lehden väri on kirkkaan vihreä. Se sisältää paljon aminohappoja.

Varastossa
SKU
t479
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Shincha Asanoka Luomu (2021) FI-EKO-201 - 50g
11,00 €
Shincha Asanoka Luomu (2021) FI-EKO-201 - 100g
21,00 €
Shincha Asanoka Luomu (2021) FI-EKO-201 - 250g
51,00 €

Tämä tee sisältyy Teepolun Shincha-maistelupakettiin, jonka tuotesivun löydät klikkaamalla oheista tapahtuman mainoskuvaa! Tähän tapahtumaan liittyy myös Youtube-live-teenmaistelutapahtuma, jossa maistellaan koko shincha-valikoima. Tämä video on katsottavissa myös myöhemmin ja linkki löytyy oheiselta tapahtumasivulta.

Yleistä

Shincha eli Uusi Tee on japanilainen vihreä tee, joka tuotetaan alkukeväällä poimituista teenlehdistä. Sitä voisi pitää Sencha-teen erikoistyyppinä. Varhain keväällä lämpötilan ollessa vielä melko matala, teenlehdissä on omalaatuinen hennon vegetaalinen tuoksu ja maku. Myöhemmin kevään edetessä maku voimistuu ja poimittu tee tuotetaan senchaksi. Shinchan tuotantomäärät ovat melko pieniä ja se onkin varhaiskevääseen kuuluva erikoisuus.

Tämä tee

Tämä Shincha on tuotettu Etejä-Japanissa Kagoshiman alueella. Tee on luomutuotettua.

Asanoka on hieman harvinaisempi teepensaslajike, joka on käytössä pääasiassa Kagoshiman alueella, josta tämäkin tee tulee. Lajike kehitettiin Kagoshiman alueella risteyttämällä Yabukita ja kiinalainen pensaslajike Hiramizu #1. Tee tuottaa hieman keskimääräistä varhaisempaa satoa ja kestää melko hyvin kylmää. Lajiketta kuvaillaan maultaan pehmeäksi ja umamiseksi. Lehden väri on kirkkaan vihreä. Se sisältää paljon aminohappoja.

Maku

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Shincha Asanoka Luomu (2021) FI-EKO-201
Arviosi