Shincha Asanoka (2024)

Shincha eli Uusi Tee on japanilainen vihreä tee, joka tuotetaan alkukeväällä poimituista teenlehdistä. Sitä voisi pitää Sencha-teen erikoistyyppinä. Tämä shincha on poimittu Asanoka-lajikkeen pensaista. Asanoka on hieman harvinaisempi teepensaslajike, joka on käytössä pääasiassa Kagoshiman alueella, josta tämäkin tee tulee. Kuivassa teessä on kepeä vegetaalinen tuoksu. Tuoksu maljassa on hennon umaminen ja ruohoisen kukkea. Tee tuntuu voimakkaana suussa, mutta maut ovat kepeät.

Varastossa
SKU
t733
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Shincha Asanoka (2024) - 50g
9,00 €
Shincha Asanoka (2024) - 100g
17,00 €
Shincha Asanoka (2024) - 200g
33,00 €

Yleistä

Shincha eli Uusi Tee on japanilainen vihreä tee, joka tuotetaan alkukeväällä poimituista teenlehdistä. Sitä voisi pitää Sencha-teen erikoistyyppinä. Varhain keväällä lämpötilan ollessa vielä melko matala, teenlehdissä on omalaatuinen hennon vegetaalinen tuoksu ja maku. Myöhemmin kevään edetessä maku voimistuu ja poimittu tee tuotetaan senchaksi. Shinchan tuotantomäärät ovat melko pieniä ja se onkin varhaiskevääseen kuuluva erikoisuus.

Tämä tee

Tämä Shincha on tuotettu Etejä-Japanissa Kagoshiman alueella.

Asanoka on hieman harvinaisempi teepensaslajike, joka on käytössä pääasiassa Kagoshiman alueella, josta tämäkin tee tulee. Lajike kehitettiin Kagoshiman alueella risteyttämällä Yabukita ja kiinalainen pensaslajike Hiramizu #1. Tee tuottaa hieman keskimääräistä varhaisempaa satoa ja kestää melko hyvin kylmää. Lajiketta kuvaillaan maultaan pehmeäksi ja umamiseksi. Lehden väri on kirkkaan vihreä. Se sisältää paljon aminohappoja.

Maku

Kuivassa teessä on kepeä vegetaalinen tuoksu. Tuoksu maljassa on hennon umaminen ja ruohoisen kukkea. Tee tuntuu voimakkaana suussa, mutta maut ovat kepeät.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Shincha Asanoka (2024)
Arviosi