Shimen Mao Jian (2023)
Tämä Hunanin maakunnan vihreä tee on tuotettu pienistä lehdistä sekä avautumattomista silmuista. Tee poimittiin 2023 keväällä Hunanin maakunnan Shimen-piirikunnassa, joka on paikallinen teentuotannon keskus. Lehti on kiekuraista ja siinä on upea intensiivinen tuoksu. Maku on välitön ja tuntuu suun etuosassa. Se on paksun vegetaalinen ja samalla kirkkaan raikas.
Yleistä
Hunanin maakunta on erittäin monipuolinen teentuotantoalue. Maakunnassa tuotetaan erinomaista vihreää teetä sekä kenties kaikkein kuuluisinta keltaista teetä. Tämän lisäksi maakunnassa tuotetaan koko joukkoa erilaisia fermentoituja tummia teelaatuja. Maakunnalla on kenties vielä hohdokkaampi teentuotannon historia, sillä menneinä vuosisatoina maakunnan teetä on pidetty jopa maan parhaimpana.
Tämä tee
Tämä Hunanin maakunnan vihreä tee on tuotettu pienistä lehdistä sekä avautumattomista silmuista. Tee poimittiin 2023 keväällä Hunanin maakunnan Shimen-piirikunnassa, joka on paikallinen teentuotannon keskus.
Maku
Lehti on kiekuraista ja siinä on upea intensiivinen tuoksu. Maku on välitön ja tuntuu suun etuosassa. Se on paksun vegetaalinen ja samalla kirkkaan raikas.
Hauduttaminen
Käytä reipas ruokalusikallinen lehtiä. Veden lämpötilaksi sopii noin 80 astetta, jonka saa aikaan kun lisää kiehautettuun veteen noin 20% kylmää vettä. Alle 500ml teekannussa voit tehdä teestä muutamia 1-2 minuutin haudutuksia. Suuremmassa teekannussa haudutuksen pituuden pitäisi olla n. 2-4 minuuttia.
Katso tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla: