Shengtai Da Hong Pao (2020)

Eteläisessä Fujianissa Zhao'an piirikunnassa tuotettu tummapaahtoinen wulong, joka on tuotettu pohjoisen Fujianin Wuyi-vuorilla yleisessä käytössä olevasta Da Hong Pao -lajikkeesta. Tee on puolivillinä kasvanutta ja tarjoilee selkeää paahteisuutta, palanutta sokeria, puuta sekä etäisiä hedelmien sävyjä ja mineraalisuutta.

Varastossa
SKU
t404
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Shengtai Da Hong Pao (2020) - 50g
7,50 €
Shengtai Da Hong Pao (2020) - 100g
14,00 €

Yleistä

Fujianin maakunnan eteläisin Guangdongin rajalla sijaitseva piirikunta Zhao'an tunnetaan kiinalaisen teen kontekstissa parhaiten Ba Xian -teestä. Alue jää teentuotannon osalta usein melko lähellä sijaitsevien Anxin, Wuyi Shanin ja Feng Huang Shanin varjoon. Ba Xian on 80-luvulta lähtien nostettu alueen merkittävämmäksi teepensaslajikkeeksi ja sitä on järjestelmällisesti jalostettu mahdollisimman korkean laadun aikaansaamiseksi. Se soveltuu vihreän teen ja wulong-teen tuotantoon. Tämän lajikkeen lisäksi Zhao'anilla on käytössä paljon Wuyi Shanin, Anxin ja Feng Huang Shanin teepensaslajikkeita ja näitä käytetään pääasiassa wulong-teen tuotantoon.

Tämä tee

Tämä Shengtai Da Hong Pao on tuotettu Wuyi -vuorilta tuoduista Da Hong Pao -pensaista, joiden on annettu kasvaa puolivillinä muiden kasvien lomassa. Teen tuotannossa ei olla käytetty kemiallisia torjunta-aineita. Lehti on suurikokoista ja melko löysästi rullattua ja lajiteltua. Maku on lempeä ja voimakkaampaa makua haluttaessa lehteä on käytettävä reippaasti.

Maku

Teen tuoksu ja maku tarjoaa odotetusti hyvin selkeää sukulaisuutta Wuyi-vuorten kallioteelaaduille. Lehtien tuoksussa selkeää hiilistä paahteisuutta. Maussa palanutta sokeria, puuta sekä etäisiä hedelmäisyyttä ja mineraalisuutta.

Hauduttaminen

Käytä kiehahtanutta vettä teen hauduttamiseen. Wuyi-vuorten kallioteet, jota tämä tee voimakkaasti muistuttaa, haudutetaan perinteisesti gongfu-menetelmällä eli toisinsanoen hauduttamalla lehtiä pienessä teekannussa(0-300ml) useita kertoja siten, että haudutuksen ovat lyhyitä. Lehtiä käytetään tällä menetelmällä määrä, joka täyttää noin 1/3 teekannusta. Haudutuksen kesto on noin 10-30 sekuntia. Lyhyempikin haudutus voi olla hyvästä, mutta paljon pidempi haudutus ei voi olla. Haudutuksen pituutta voi pidentää myöhemmillä haudutuksilla.

Jos käytössä on suurempi teekannu ja haudutuksia tehdään korkeintaan 2-3, teenlehtien määrä on 4-5g eli 2-3 ruokalusikallista. Haudutuksen pituus on suuremmassa kannussa 3-5 minuuttia. Lehtiä voi normaalisti tällöinkin hauduttaa enemmän kuin kerran.

Katso tämän teelaadun videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Shengtai Da Hong Pao (2020)
Arviosi