Sencha Yabukita+Saemidori Luomu (2021 2nd flush) FI-EKO-201

Tämä luomu sencha on tuotettu Kagoshimassa Japanin eteläkärjessä. Tee on alkukesän eli ns. toisesta sadosta. Tee on sekoitus kahden eri pensaslajikkeen lehtimateriaalia: Yabukita ja Saemidori. Tee tarjoilee samettista tuoksu ja makua. Sävyinä on höyrytetyt vihannekset, paahteisuus ja hieman eksoottista hedelmäisyyttä.

Varastossa
SKU
t508
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sencha Yabukita+Saemidori Luomu (2021 2nd flush) FI-EKO-201 - 50g
7,00 €
Sencha Yabukita+Saemidori Luomu (2021 2nd flush) FI-EKO-201 - 100g
13,00 €
Sencha Yabukita+Saemidori Luomu (2021 2nd flush) FI-EKO-201 - 250g
30,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä luomu sencha on tuotettu Kagoshimassa Japanin eteläkärjessä. Tee on sekoitus kahden eri pensaslajikkeen lehtimateriaalia: Yabukita ja Saemidori. Tämä tee on 2021 alkukesän sadosta eli ts. toisesta sadosta.

Yabukita on ylivoimaisesti Japanin suosituin ja käytetyin teepensaslajike. Se tarjoilee jämäkkää vegetaalista sävyä ja kukkaisuutta. Saemidori on modernimpi lajike jonka maku on yabukitaa pehmeämpi ja samettisempi.

Maku

Kuivassa teessä on raikas tuoksu, jossa ruohoisuutta ja voikukkaisuutta. Maljassa tuoksu on ituinen, hieman paahteinen ja samettinen. Maku on vastaavasti samettinen ja tasainen. Siitä erottuu höyrytettyjen vihannesten sävyjä, paahteisuutta ja jälkimaussa myös hedelmäisyyttä.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Katso alla esittelyvideomme tälle teelaadulle kun se esiteltiin Teepolku KLUBIssa:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sencha Yabukita+Saemidori Luomu (2021 2nd flush) FI-EKO-201
Arviosi