Sencha Yabukita Luomu (2021 2nd flush) FI-EKO-201

Tämä luomu sencha on tuotettu Kagoshimassa Japanin eteläkärjessä. Tee on alkukesän eli ns. toisesta sadosta. Se on poimittu Yabukita-lajikkeesta, joka antaa teelle jänteikkäitä vegetaalisia ja hennon kukkaisia piirteitä. Yabukita on ylivoimaisesti Japanin suosituin ja käytetyin teepensaslajike. Se kattaa 75% kaikesta Japanissa tuotetusta teestä. Tee tarjoilee runsasta vegetaalisuutta ja aurinkoisuutta joka saa hyvälle mielelle.

Varastossa
SKU
t485
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sencha Yabukita Luomu (2021 2nd flush) FI-EKO-201 - 50g
7,00 €
Sencha Yabukita Luomu (2021 2nd flush) FI-EKO-201 - 100g
13,00 €
Sencha Yabukita Luomu (2021 2nd flush) FI-EKO-201 - 250g
30,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä luomu sencha on tuotettu Kagoshimassa Japanin eteläkärjessä. Se on poimittu Yabukita-lajikkeesta, joka antaa teelle jänteikkäitä vegetaalisia ja hennon kukkaisia piirteitä. Tämä tee on 2021 alkukesän sadosta eli ts. toisesta sadosta.

Yabukita on ylivoimaisesti Japanin suosituin ja käytetyin teepensaslajike. Se kattaa 75% kaikesta Japanissa tuotetusta teestä. Lajike löydettiin Shizuokan alueella 1900 luvun alussa. Sugiyama Hikosaburo valitsi lajikkeen Shizuokan alueella teetarhalta. Tämä tarha sijaitsi bambumetsän (takeyabu) lähellä pohjoissuunnassa (kita) ja niinpä teen nimeksi tuli yabukita. Sugiyama vertasi erilaisia teelajikkeita toisiinsa ja Yabukita nousi näistä lopulta merkittävimmäksi. Lajike reksiteröitiin lopulta vuonna 1953 ja se levisi ympäri Japania vakiinnuttuaan ensin Shizuokan alueella. Yabukita kestää hyvin kylmää, juurtuu hyvin, tuottaa hyvin satoa ja pärjää monenlaisissa maaperissä ja ilmastoissa. Yabukita on vanha lajike, mutta sen suosio kestää, koska se antaa tuottajille varmuutta. Lajiketta ei vaihdeta helposti, sillä kun teekasvi on istutettu, kestää vuosia ennen kuin se tuottaa satoa. Tämän jälkeen kasvi tuottaa hyvää satoa 30-40 vuotta eikä kasvia haluta vaihtaa kun se jo tuottaa satoa. Yabukita on Japanin teentuotannon varma luottolajike.

Maku

Kuivan teen tuoksu on raikas ja puhdas. Siinä on makeutta ja hieman sitruksista sävyä. Haudutetun teen tuoksu on hieman paahteinen ja vahaisen vegetaalinen. Maussa on robustia mineraalisuutta ja hieman puista sävyä. Jälkimaussa aurinkoinen makeus nousee esiin.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Katso alla esittelyvideomme tälle teelaadulle kun se esiteltiin Teepolku KLUBIssa:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sencha Yabukita Luomu (2021 2nd flush) FI-EKO-201
Arviosi