Sencha Tenryu Tezumi Asamushi 2022 Yabukita

Tämä sencha-tee on tuotettu Shizuokassa Tenryun alueella Japanin yleisimmästä Yabukita. Tee on käsinpoimittua (tezumi) ja kevyesti höyrytettyä (asamushi). Kevyt höyryttäminen jättää teehen kiinteitä vegetaalisuuden sävyjä sekä kompleksisia piirteitä. Kyseessä on siis todellinen tee-erikoisuus! Maljassa tuoksu on pinnaltaan hieman paahteinen. Tämän sävyn alta löytyy makeutta ja sävykästä vegetaalisuutta luoden hienon kontrastin. Maku on hieman umaminen ja ituisen sävykkään vegetaalinen ja hieman mineraalinen. Hieno kerroksinen tee.

Varastossa
SKU
t602
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sencha Tenryu Tezumi Asamushi 2022 Yabukita - 40g
14,00 €
Sencha Tenryu Tezumi Asamushi 2022 Yabukita - 80g
27,00 €
Sencha Tenryu Tezumi Asamushi 2022 Yabukita - 160g
53,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä sencha-tee on tuotettu Shizuokassa Tenryun alueella Japanin yleisimmästä Yabukita. Tee on käsinpoimittua (tezumi) ja kevyesti höyrytettyä (asamushi). Kevyt höyryttäminen jättää teehen kiinteitä vegetaalisuuden sävyjä sekä kompleksisia piirteitä.

Maku

Kuivissa lehdissä on syvänraikas ja umamisen vegetaalinen. Maljassa tuoksu on pinnaltaan hieman paahteinen. Tämän sävyn alta löytyy makeutta ja sävykästä vegetaalisuutta luoden hienon kontrastin. Maku on hieman umaminen ja ituisen sävykkään vegetaalinen ja hieman mineraalinen. Hieno kerroksinen tee.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sencha Tenryu Tezumi Asamushi 2022 Yabukita
Arviosi