Sencha Syoukisen

Syoukisen on huokein Yamamasa Koyamaenin sencha-laaduistamme. Se on rouhea ja ja saa välillä kukkaisiakin piirteitä. Maku pysyy kuitenkin solisevan raikkaana.

Varastossa
SKU
t221
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sencha Syoukisen - 50g
6,00 €
Sencha Syoukisen - 200g
23,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämän Yamamasa Koyamaenin sencha-teelaadun nimi on Syoukisen. Se edustaa tuottajan valikoimassa huokeaa sencha-teetä. Maku on on sen takia rouhea ja siitä löytyy myös kitkeryyttä. Sopivalla haudutuksella se tuo kuitenkin makuun mukavaa särmää.

Maku

Kuivien lehtien tuoksu on rehevä, villiketoinen ja hieman kukkainen. Haudutetun tuoksu on yhä terävän vegetaalinen, hieman paahteinen ja raikas. Maku on rouhean vegetaalinen. Vegetaalisuus saa välillä kukkaista piirrettä. Hyvinkin voimakkaista ja rouheista sävyistä huolimatta tee on kuitenkin raikas ja soliseva.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sencha Syoukisen
Arviosi