Sencha - Seto Saemidori - Luomu (2018) FI-EKO-201

Rating:
90% of 100

Tämä Kagoshiman alueella tuotettu luomu sencha-tee on poimittu Saemidori-lajikkeen pensaista. Tämä lajike tuottaa kirkkaanvihreän värin ja upean pehmeän ja makean maun. Upea tee!

Varastossa
SKU
t312
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Seto Saemidori - Luomu (2018) - 50g
11,00 €
Seto Saemidori - Luomu (2018) - 100g
21,00 €
Seto Saemidori - Luomu (2018) - 250g
50,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä sencha on tuotettu Makurazakin alueella Kagoshimassa Japanin eteläkärjessä. Se on poimittu modernista Saemidori-lajikkeesta, jonka suosio on noussut suuresti viimevuosina. Se kasvaa parhaiten Japanin lämpimimmällä alueella Kyushun saarella mistä tämäkin tee tulee. Tämä lajike tuottaa kirkkaanvihreän väristä teetä ja upean pehmeän, makean ja eksoottisen hedelmäisen tai marjaisen tuoksun.

Maku

Kuivissa lehdissä on upean tiivis pirskahtelevan herukkainen, kevyen mineraalinen ja paahteinen tuoksu. Haudutetun teen tuoksussa etusijan saa paahteinen umamin sävy, jonka taustalta pilkahtelee ruohoista vehreyttä. Maku on aluksi mineraalinen kunnes esille nousee jämäkkää kukkaista sävyä, joka tuo mieleen varhaisen kevään kukat kuten voikukan. Maun pehmentyessä jälkimaussa kukkaisuus alkaa hiljalleen muuntua pehmeäksi ja makeaksi vegetaalisuudeksi, joka muistuttaa vihreitä herneitä ja ruohoa. Lopuksi suuhun jää vielä mineraalinen ja makea vegetaalisuuden sävy.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sencha - Seto Saemidori - Luomu (2018) FI-EKO-201
Arviosi