Sencha Seikou (2017)

Rating:
90% of 100

Seikou on Yamamasa Koyamaenin valikoimassa keskitasoinen sencha-laatu. Teen harmonisessa ja syvässä tuoksussa on vehreää makeismaisuutta. Maku on Kioton alueen teen klassiseen tyyliin laakea ja rehevän vegetaalinen.

Varastossa
SKU
t222
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sencha Seikou - 50g
12,00 €
Sencha Seikou - 100g
22,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämän Yamamasa Koyamaenin sencha-teelaadun nimi on Seikou. Nimi tarkoittaa Tuoksuvaa/miellyttävää Tuoksua. Se on tuottajan sencha-teevalikoimassa keskitasoa.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on herkullinen sekoitus hyvin kevyttä paahteisuutta, villiketoisuutta, vehreää ruohoa ja karkkimaisuutta. Haudutetun teen tuoksu on harmoninen ja syvä. Se on syvän vegetaalinen ja vehreä ja lämmin. Maussa on hieman rouheaa vegetaalisuutta, hieman paahdetta ja umamia. Maku täyttää suun täysin ja jättää mineraalisen vegetaalisen jälkimaun sekä yhä villiketoisia sävyjä ja tuoretta yrttisyyttä. Tässä senchassa on klassinen laakea Kioton alueelle tyypillinen maku.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sencha Seikou (2017)
Arviosi