Sencha Saemidori - AAA (2020 - Erä 2.)

Tämä Kagoshiman alueella tuotettu sencha-tee on poimittu Saemidori-lajikkeen pensaista. Tämä on toinen erämme tätä teetä vuodelta 2020. Se eroaa hieman aiemmasta erästä ollen mielestämme jopa hieman aiempaa parempi. Tuoksussa upeaa tummaa marjaisuutta ja liki rasvaista umamia. Maku alkaa läpinäkyvänä, mutta esiin nousee palkoista vegetaalisuutta ja pidempi solisevan raikas sävy.

Varastossa
SKU
t418
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sencha Saemidori - AAA (2020 - Erä 2.) - 50g
11,00 €
Sencha Saemidori - AAA (2020 - Erä 2.) - 100g
21,00 €
Sencha Saemidori - AAA (2020 - Erä 2.) - 250g
51,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä sencha on tuotettu alueella Kagoshimassa Japanissa. Se on poimittu modernista Saemidori-lajikkeesta, jonka suosio on noussut suuresti viimevuosina. Tämä on toinen erämme tätä teetä vuodelta 2020. Se eroaa hieman aiemmasta erästä ollen mielestämme jopa hieman aiempaa parempi. Se kasvaa parhaiten Japanin lämpimimmällä alueella Kyushun saarella mistä tämäkin tee tulee. Tämä lajike tuottaa kirkkaanvihreän väristä teetä ja upean pehmeän, makean ja eksoottisen hedelmäisen tai marjaisen tuoksun. Tee on sekoitus useammalta Kagoshiman teetarhalta. Tällä tavalla ollaan saatu juuri sopiva tasapaino maun ja tuoksu eri piirteiden välillä.

Maku

Tulossa..

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Katso tämän teen esittely Teepolkun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sencha Saemidori - AAA (2020 - Erä 2.)
Arviosi