Sencha Saemidori AA Luomu (2022 2nd flush) FI-EKO-201
Tämä Kagoshiman alueella luomutuotettu sencha-tee on poimittu Saemidori-lajikkeen pensaista 2022. Tee tarjoilee pensaslajikkeen upean samettista vegetaalisuutta ja herkkiä vegetaalisia sävyjä. Tee on toista satoa, mutta maultaan se vastaa arvokkaampia kevään teelaatuja. Upea hinta-laatu-suhde ja kaunis tee!
Yleistä
Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.
Tämä tee
Tämä sencha on luomutuotettu alueella Kagoshimassa Japanissa 2022. Se on poimittu modernista Saemidori-lajikkeesta, jonka suosio on noussut suuresti viimevuosina. Se kasvaa parhaiten Japanin lämpimimmällä alueella Kyushun saarella mistä tämäkin tee tulee. Tämä lajike tuottaa kirkkaanvihreän väristä teetä ja upean pehmeän, makean ja eksoottisen hedelmäisen tai marjaisen tuoksun.
Maku
Katso video alla
Hauduttaminen
Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.