Sencha Saemidori AA - Luomu (2020) FI-EKO-201

Tämä Kagoshiman alueella tuotettu luomu sencha-tee on poimittu Saemidori-lajikkeen pensaista. Tämä on hyvä keskitasoinen laatu, joka tarjoilee saemidorin kirkkaanvihreän värin ja pehmeän makean maun!

Varastossa
SKU
t381
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sencha Saemidori AA - Luomu (2020) FI-EKO-201 - 50g
7,00 €
Sencha Saemidori AA - Luomu (2020) FI-EKO-201 - 100g
13,00 €
Sencha Saemidori AA - Luomu (2020) FI-EKO-201 - 250g
29,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä sencha on tuotettu Satsuman alueella Kagoshimassa Japanin eteläkärjessä. Se on poimittu modernista Saemidori-lajikkeesta, jonka suosio on noussut suuresti viimevuosina. Se kasvaa parhaiten Japanin lämpimimmällä alueella Kyushun saarella mistä tämäkin tee tulee.

Maku

Kuivan teen tuoksu on parfymaattisen ruohoinen. Samalla siinä erottuu raikkautta jossa on jopa hienoista suolaisuuden sävyä, aivan kuin raikas merituuli tyyneltä valtamereltä olisi tarttunut lähellä rantaa kasvaviin teenlehtiin. Maljassa teen tuoksu saa lämpimämpää piirrettä ja on rehevän vegetaalinen. Maussa rehevyys on esillä heti aluksi. Tämän jälkeen esiin nousee raikas merituulimainen sävy joka henkäilee pitkään jälkimakuun.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sencha Saemidori AA - Luomu (2020) FI-EKO-201
Arviosi