Sencha Saemidori AA - Luomu (2019) FI-EKO-201

Tämä Kagoshiman alueella tuotettu luomu sencha-tee on poimittu Saemidori-lajikkeen pensaista. Tämä on hyvä keskitasoinen laatu, joka tarjoilee saemidorin kirkkaanvihreän värin ja pehmeän makean maun!

Varastossa
SKU
t363
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sencha Saemidori AA - Luomu (2019) FI-EKO-201 - 50g
7,00 €
Sencha Saemidori AA - Luomu (2019) FI-EKO-201 - 100g
13,00 €
Sencha Saemidori AA - Luomu (2019) FI-EKO-201 - 250g
29,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä sencha on tuotettu Satsuman alueella Kagoshimassa Japanin eteläkärjessä. Se on poimittu modernista Saemidori-lajikkeesta, jonka suosio on noussut suuresti viimevuosina. Se kasvaa parhaiten Japanin lämpimimmällä alueella Kyushun saarella mistä tämäkin tee tulee. Teen on tuottanut Yamaguchien-niminen teentuottaja.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on upean intensiivinen ja eksoottinen sävyiltään. Haudutetun teen tuoksusta ja mausta löytyy kesäkurpitsaista sävyä sekä raikasta makeutta. Maku lähtee liikkeelle välittömän makeana. Siitä löytyy kurkun ja kesäkurpitsan sävyjä. Tee on tähän hintaluokkaan erityisen puhdas ja täynnä substanssia.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Katso alla esittelyvideomme tälle teelaadulle kun se esiteltiin Teepolku KLUBIssa:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sencha Saemidori AA - Luomu (2019) FI-EKO-201
Arviosi