Genmaicha - Obukucha (Gion Tsujiri, Uji) 48g

Gion Tsujiri on yksi Kioton alueen kuuluisista teentuottajista. Obukucha on ns. Hyvän Onnen Tee ja sitä tuotetaan vain uudenvuoden aikaan tuomaan onnea tulevaan vuoteen. Itse tee on Genmaichaa eli paahdetulla riisillä maustettua vihreää teetä. Tee tulee hienossa lahjapakkauksessa.

19,00 €
Saatavuus: Varastossa
SKU
t371

Yleistä

Kioton Ujissa toimiva Gion Tsujiri on yksi japanin perinteisistä teetaloista. Tuottajan teeleivonnaiset yms. makeat ovat erittäin suosittuja ja samalla Gion Tsujiri tuottaa huipputasoisia teelaatuja. Tuottajan teet tarjoavat Ujin klassista makua.

Genmaicha eli ruskeariisitee on japanilainen erikoisuus, mikä koostuu paahdetusta kokojyväisestä riisistä ja vihreästä teestä. Osa riisinjyvistä poksahtaan popcornin tavoin paahtamisen aikana ja nämä jyvät näkyvät teen joukossa kirkkaanvalkoisina. Teelaatu oli alunperin kansanteetä, sillä paahdetun riisin lisääminen teki teestä halvempaa. Genmaichan maussa yhdistyy raikas vihreän teen maku ja riisin paahteinen täyteläisyys ja aromikkuus.

Tämä tee

Obukucha on ns. Hyvän Onnen Tee ja sitä tuotetaan vain uudenvuoden aikaan tuomaan onnea tulevaan vuoteen. Tämä Gion Tsujirin Obukucha on genmaichaa eli paahdetulla riisillä maustettua vihreää teetä. Tee tulee hienossa lahjapakkauksessa.

Maku

Teessä on pop-cornimainen tuoksu sekä raikas japanilaisen vihreän teen maku.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Genmaicha - Obukucha (Gion Tsujiri, Uji) 48g
Arviosi