Sencha Manryoku (2017)

Tämä Manryoku-niminen sencha-teelaatu on Yamamasa Koyamaenin valikoimassa paremmasta päästä. Siinä on yllättäviä eukalyptuksen ja kamferin sävyjä. Hieno ja epätavallinen sencha-teelaatu!

Varastossa
SKU
t223
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sencha Manryoku - 50g
25,00 €
Sencha Manryoku - 100g
48,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämän Yamamasa Koyamaenin sencha-teelaadun nimi on Manryoku. Se edustaa korkeaa laatua tuottajan sencha-teevalikoimassa. Sen tuoksussa ja maussa on tälle teetyypille harvinaista eukalyptusta ja kamferia muistuttavia sävyjä. Se on hyvä esimerkki siitä miten erittäin korkealaatuiset teet saattavat olla toisinaan hieman erikoisia.

Maku

Kuivien lehtien tuoksussa esiin nousee erityisen voimakkaasti eksoottiset eukalyptusta ja kamferia muistuttavat yrttisen aromattiset sävyt. Tuoksu on toki senchan tyyliin eloisan vehreä. Tämä on hieno esimerkki siitä miten huippulaatuisessa senchassa tuoksut ja sävyt eivät välttämättä noudata täysin perinteistä linjaa. Haudutetun teen tuoksu on kevyt mutta samalla mehevä. Se tuo mieleen kukkakaupan vehreän kukkaisuuden. Maussa on umamia ja sekoitus kukkaisuutta ja tuoksustakin löytyviä eksoottisia yrttisiä sävyjä. Teen maku on mielenkiintoisella tavalla hyvin laakea. Hieno ja epätavallinen sencha-tee!

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sencha Manryoku (2017)
Arviosi