Sencha Kagoshima Saemidori - AAA (2022)

Tämä Kagoshiman alueella tuotettu sencha-tee on poimittu Saemidori-lajikkeen pensaista keväällä 2022. Se tuottaa kirkkaanvihreän haudutuksen, jossa on mukavasti pehmeyttä ja sävykästä vegetaalisuutta. Tämä on suosituin japanilainen vihreä teelaatumme!

Varastossa
SKU
t538
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sencha Kagoshima Saemidori - AAA (2022) - 50g
12,00 €
Sencha Kagoshima Saemidori - AAA (2022) - 100g
23,00 €
Sencha Kagoshima Saemidori - AAA (2022) - 250g
56,00 €
Sencha Kagoshima Saemidori - AAA (2022) - 500g
110,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä sencha on tuotettu alueella Kagoshimassa Japanissa keväällä 2022. Se on poimittu modernista Saemidori-lajikkeesta, jonka suosio on noussut suuresti viimevuosina. Se kasvaa parhaiten Japanin lämpimimmällä alueella Kyushun saarella mistä tämäkin tee tulee. Tämä lajike tuottaa kirkkaanvihreän väristä teetä ja upean pehmeän, makean ja eksoottisen hedelmäisen tai marjaisen tuoksun. Tee on sekoitus useammalta Kagoshiman teetarhalta. Tällä tavalla ollaan saatu juuri sopiva tasapaino maun ja tuoksun eri piirteiden välillä.

Maku

Kuivassa teessä on kaiken vihreänä kasvavan energia ja sielu. Sävyinä ruohoa, mustaherukkaa ja jonkinlainen pirskahteleva sitruksisuus. Vaikea kuvailla, mutta se virtaa raikkaan makeana ja elävänä. Maljassa tähän tulee mukaan senchan klassinen hieman paahteinen tuoksu. Suun katossa maistuu jänteikäs vegetaalinen paahteinen sävy, joka on kuin rummunisku, josta makukokemus alkaa. Jälkimaussa esiin tulee makea herneinen sävy, umamia ja solisevan raikasta vegetaalisuutta.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sencha Kagoshima Saemidori - AAA (2022)
Arviosi