Sencha Kagoshima Saemidori - AAA (2017)

Tämä Kagoshiman alueella tuotettu sencha-tee on poimittu Saemidori-lajikkeen pensaista. Tämä lajike tuottaa kirkkaanvihreän värin ja upean pehmeän ja makean maun. Upea tee!

Varastossa
SKU
t203
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sencha Kagoshima Saemidori - AAA - 50g
11,00 €
Sencha Kagoshima Saemidori - AAA - 100g
21,00 €
Sencha Kagoshima Saemidori - AAA - 250g
50,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä sencha on tuotettu Kihokun alueella Kagoshimassa Japanissa. Se on poimittu modernista Saemidori-lajikkeesta, jonka suosio on noussut suuresti viimevuosina. Se kasvaa parhaiten Japanin lämpimimmällä alueella Kyushun saarella mistä tämäkin tee tulee. Tämä lajike tuottaa kirkkaanvihreän väristä teetä ja upean pehmeän, makean ja eksoottisen hedelmäisen tai marjaisen tuoksun.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on upean intensiivinen. Siinä on tumma tavallaan marjainen, kenties mustikkainen raikas eksoottinen sävy sekoittuneena ruohoisuuteen. Haudutetun teen tuoksu on mehevä, hieman umaminen, kevyen paahteinen ja makean ruohoinen. Maku on pehmeä, makea ja laakea. Siinä on umamin mehevyyttä yhdistyneenä makeaan ruohoisuuteen. Maku on Saemidori-lajikkeelle ominaiseen tapaan hyvin pehmeä eikä siinä ole juurikan särmikästä vegetaalisuutta tai kitkeriä sävyjä. Senchan vegetaalisuuden joukossa on reippaasti kukkaisia ja hedelmäisiä sävyjä. Jälkimaku on kutkuttava, siinä yhdistyy umamin mehevyys ja upean herkät vegetaaliset ja kukkaisen hedelmäiset sävyt.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sencha Kagoshima Saemidori - AAA (2017)
Arviosi