Sencha Kagoshima Luomu - AA (2017) FI-EKO-201

Rating:
90% of 100

Kahdesta 2017 Luomu sencha -teelaaduistamme korkealaatuisempi. Tämä on tuotettu perinteisestä Yabukita-teelajikkeesta, joka on suosituin teepensaslajike Japanissa. Tässä on matalampaan laatuun verrattuna pehmeämpi maku ja enemmän eksoottista hedelmäistä sävyä.

Varastossa
SKU
t202
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sencha Kagoshima Luomu - AA - 50g
9,00 €
Sencha Kagoshima Luomu - AA - 100g
17,00 €
Sencha Kagoshima Luomu - AA - 250g
42,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä sencha on luomutuotettu (valvova viranomainen FI-EKO-201) Kagoshiman alueella Japanin eteläkärjessä. Tee on ensimmäisen sadon poimintaa. Tee on tuotettu 100% Yabukita-lajikkeesta, josta noin 75% kaikesta japanilaisesta teestä tuotetaan. Teemateriaali tulee Kirishiman alueelta, joka sijaitsee Kagoshiman prefektuurissa.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on upean intensiivinen. Siinä happamuutta ja makeutta. Se muistuttaa happamuuden ja makeuden suhteen sitrushedelmien tuoksua. Tuoksu on eksoottisen hedelmäinen ja mesimäinen. Taustalta löytyy myös mehevää ruohoisuutta ja umamia. Haudutetun teen tuoksu on mehevän vegetaalinen, mineraalinen ja hieman umaminen. Maku on pehmeä ja vehreä. Tee on suussa paksuhkoa ja liukkaan tuntuista. Teen luonne on tasaisen vegetaalinen. Teen maku nousee jälkimakuun. Siihen ilmestyy ituisia sävyjä. Tee vaikuttaa raukeuttavasti suussa.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sencha Kagoshima Luomu - AA (2017) FI-EKO-201
Arviosi