Sencha Kagoshima Luomu - A (2017) FI-EKO-201

Luomu sencha -tee Japanin eteläkärjessä sijaitsevalta Kagoshiman alueelta. Se tarjoaa klassisen senchan maun, jossa rehevä ja vehreä vegetaalisuus sekoittuu kevyeen paahteisuuteen. Jälkimaussa herkkää ituisuutta.

Varastossa
SKU
t201
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sencha Kagoshima Luomu - A - 50g
7,00 €
Sencha Kagoshima Luomu - A - 100g
13,00 €
Sencha Kagoshima Luomu - A - 250g
32,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä sencha on luomutuotettu (valvova viranomainen FI-EKO-201) Kagoshiman alueella Japanin eteläkärjessä. Tee on toisen sadon poimintaa. Teenlehtimateriaali on sekoitus muutamaa eri lajiketta ja on koostettu kolmelta eri teentuottajalta Hiokin, Kirishiman ja Satsuman alueilta Kagoshimasta.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on mehukkaan vehreä ja raikas. Siitä löytyy kevyitä eksoottisten hedelmien ja paahteisuuden sävyjä. Haudutetun tuoksussa on herkullinen tasapaino rotevaa vegetaalisuutta, paahteisuutta, pehmeää makeutta ja umamia. Maku on alusta lähtien raikas ja vegetaalinen. Siitä tulee mieleen itujen herkkä ja raikas vegetaalisuus. Maun loppupuolella tulee esiin rehevämpää vegetaalisuutta, kuivaa yrttisyyttä sekä paahteisuutta. Jälkimaku on tavallaan aurinkoinen makeassa kirkkaudessaan.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sencha Kagoshima Luomu - A (2017) FI-EKO-201
Arviosi