Sencha Honyama Marishi (2022)

Tämä sencha-tee on tuotettu Shizuokassa Honyaman alueella erittäin harvinaisesta Marishi-teepensaslajikkeesta. Lajike on käytössä liki pelkästään Shizuokassa ja sitä voisi pitää paikallisena erikoisuutena. Kuivissa lehdissä on kepeä tuoksu, josta erottuu umamista öljyisyyttä. Maljassa tuoksu on samettisen juureksinen ja hieman mausteinen. Maku on höyrytettyjä vihanneksia muistuttava ja hieman umaminen.

Varastossa
SKU
t573
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sencha Honyama Marishi (2022) - 40g
14,00 €
Sencha Honyama Marishi (2022) - 80g
27,00 €
Sencha Honyama Marishi (2022) - 160g
53,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä sencha-tee on tuotettu Shizuokassa Honyaman alueella erittäin harvinaisesta Marishi-teepensaslajikkeesta. Lajike on käytössä liki pelkästään Shizuokassa ja sitä voisi pitää paikallisena erikoisuutena. Marishi tuottaa satoa erittäin varhain, liki 2 viikkoa ennen japanin yleisintä Yabukita-lajiketta.

Maku

Kuivissa lehdissä on kepeä tuoksu, josta erottuu umamista öljyisyyttä. Maljassa tuoksu on samettisen juureksinen ja hieman mausteinen. Maku on höyrytettyjä vihanneksia muistuttava ja hieman umaminen. Siitä löytyy myös kujeilevia kukkien sävyjä. Epätavallinen ja erikoinen tee.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sencha Honyama Marishi (2022)
Arviosi