Sencha Haruno 2022

Tämä sencha-tee on tuotettu Shizuokassa teestään kuuluisan Harunon kylän alueella. Tämä laatu on ensipoiminnan loppupuolelta eli tee on hyvää perustasoa. Tässä teessä on jotain rehellisen vanhanaikaista. Kuivan teen tuoksu on hieman paahteinen ja voikukkaisen makea. Maku on aluksi raikas ja kevyt, mutta kiinteytyy jälkimaussa ja tarjoilee hienoja kukkaisia sävyjä.

Varastossa
SKU
t576
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sencha Haruno 2022 - 50g
8,00 €
Sencha Haruno 2022 - 100g
15,00 €
Sencha Haruno 2022 - 200g
28,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä sencha-tee on tuotettu Shizuokassa teestään kuuluisan Harunon kylän alueella. Tämä laatu on ensipoiminnan loppupuolelta eli tee on hyvää perustasoa. Tässä teessä on jotain rehellisen vanhanaikaista. Siinä on jänteikästä luonnetta, joka saa välillä kukkaisia piirteitä.

Maku

Kuivan teen tuoksu on hieman paahteinen ja voikukkaisen makea. Maku on aluksi raikas ja kevyt, mutta kiinteytyy jälkimaussa ja tarjoilee hienoja kukkaisia sävyjä.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Katso tämän teelaadun esittelyvideo Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sencha Haruno 2022
Arviosi