Sakura Sencha (2020)

Upea sekoitus Japanin Kirsikkapuun eli Sakuran kukkia ja senchaa Kagoshiman alueelta Etelä-Japanista. Sakuran kukinta symboloi kevään saapumista. Teen tuoksussa on makeismaista Sakuran lumoa. Maussa esiin tulee senchan raikkaus ja ruohoisuus. Jälkimaku on kuin kevään muisto.

Varastossa
SKU
t311
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sakura Sencha - 40g
10,00 €
Sakura Sencha - 80g
19,00 €
Sakura Sencha - 200g
45,00 €

Yleistä

Japanin Kirsikkapuun eli Sakuran kukinta keväällä on Japanissa merkki kevään saapumisesta. Kukat ovat valkoisen pinkkejä väriltään ja niissä on makea vieno tuoksu.

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä Sakura Sencha on tuotettu senchasta ja sakuran kukista. Tee on Kagoshiman alueen teetä Japanin eteläkärjestä. Sakuran ja senchan yhdistelmä on upean tuoksuva ja herkullinen.

Maku

Kuivan teen tuoksu on upea yhdistelmä senchan makeutta ja sakuran makeaa kukkaisuutta. On vaikea erottaa mihin toinen tuoksu loppuu ja toinen alkaa. Maljassa vastaavasti senchan tarjoaa makean pedin, jolla sakuran hienostuneisuus nousee upeasti esiin. Maku alkaa lämpimän makeana ja tasaisena. Nielaisun jälkeen sakuran upea parfymaattisuus nousee esiin ja teen ryhdikäs ruohoisuus tukee sitä antaen teelle selkärankaa. Upea teen ja sakuran liitto.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sakura Sencha (2020)
Arviosi