Sakura Sencha (2018)

Rating:
100% of 100

Upea sekoitus Japanin Kirsikkapuun eli Sakuran kukkia ja senchaa Kagoshiman alueelta Etelä-Japanista. Sakuran kukinta symboloi kevään saapumista. Teen tuoksussa on makeismaista Sakuran lumoa. Maussa esiin tulee senchan raikkaus ja ruohoisuus. Jälkimaku on kuin kevään muisto.

Varastossa
SKU
t311
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sakura Sencha (2018) - 40g
10,00 €
Sakura Sencha (2018) - 80g
19,00 €
Sakura Sencha (2018) - 200g
45,00 €

Yleistä

Japanin Kirsikkapuun eli Sakuran kukinta keväällä on Japanissa merkki kevään saapumisesta. Kukat ovat valkoisen pinkkejä väriltään ja niissä on makea vieno tuoksu.

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä Sakura Sencha on tuotettu senchasta ja sakuran kukista. Tee on Kagoshiman alueen teetä Japanin eteläkärjestä. Sakuran ja senchan yhdistelmä on upean tuoksuva ja herkullinen.

Maku

Kuivissa lehdissä on makeismainen ja lempeän makea kirsikankukan tuoksu. Joukosta löytyy myös selkeää eloisaa sencha-teen ruohoista ja kasvimaista sävyä. Haudutetun teen tuoksussa kirsikankukka saa hieman rouheamman ja paahteisemman muodon ollen samalla lämpimän kukkainen. Maussa kukka tuntuu makeana johtavana sävynä. Vihreän teen eloisa raikkaus tulee enemmän esiin jälkimaussa, joka hiipuu makeana kuin muisto kevään kirsikkapuista.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sakura Sencha (2018)
Arviosi