Uusi

Qimen Hong Cha (2018) Villitee

Qimen on kuuluisa Anhuin maakunnan musta tee. Tässä villeistä kasvavista teepensaista poimitussa teessä Qimenin klassisiin männyn ja punaisten hedelmien sävyihin yhdistyy hieno laventelin sävy. Saatavilla vain pieni erä!

Varastossa
SKU
t268
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Qimen Hong Cha (2018) Villitee - 35g
8,00 €

Yleistä

Qimen on selvästi tunnetuin ja monen mielestä paras kiinalainen musta tee. Länsimaissa se tunnetaan paremmin nimellä Keemun, joka on nimensä teelle antaneen Anhuin maakunnan eteläosan Qimenin piirikunnan vanhempi kirjoitusasu.

Qimen, kuten muutkin kiinalaiset mustat teet, on luettava melko nuoreksi kiinalaiseksi teelaaduksi. Qimenin historia tunnetaan melko tarkasti ja sen syntyajankohtana pidetään vuotta 1875, jolloin virkamies Yu Gancheng alkoi soveltamaan Fujianin maakunnassa oppimiaan mustan teen valmistusmenetelmiä hänen kotoisessa Anhuin maakunnassa käyttäen alueen paikallisia teepensaslajikkeita. Lähinnä vihreästä teestään ja erityisesti Huang Shanin eli keltaisen vuoren teelaaduista tunnettu Anhui tarjosi tälle teelle loistavat kasvuolosuhteet, ja tuloksena syntyikin musta tee, joka yhä tunnetaan hienosta tuoksustaan, jossa pehmeä hedelmäisyys yhdistyy mäntyä ja punaviiniä muistuttaviin aromeihin.

Tämä tee

Tämä tee on 2018 kevätsadosta ja se on poimittu istutetuista, mutta myöhemmin hoitamattomiksi jääneistä teepensaista. Kyseessä on siis tavallaan villitee. Lehti on keskikokoista ja rullattu spiraalimaiseksi. Villiteen maku on hieman normaalia Qimeniä miedompi ja lempeämpi.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on laventelinen ja hieman mäntyinen. Haudutetun teen tuoksu on tummapuinen ja siitä löytyy vieno laventelin tuoksu. Teen maussa laventeli tulee taas raikkaana esiin. Tämän taustalla on öljyistä puumaisuutta sekä havuisuutta. Yllättävä kukkaisuudessaan!

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Qimen Hong Cha (2018) Villitee
Arviosi