Qimen Gongfu (2022)

Qimen Gongfu on Keemun-teen versio, jossa teenlehti on rikkonaista ja tiukkaan rullattua. Tässä laadussa on mukavan pehmeä maku, johon rikkonainen lehti tuo särmää. Mausta löytyy rouheita puun sävyjä, havuisuutta ja etäisiä punaisten hedelmien piirteitä.

Varastossa
SKU
t636
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Qimen Gongfu (2022) - 50g
9,00 €
Qimen Gongfu (2022) - 100g
17,00 €
Qimen Gongfu (2022) - 200g
33,00 €

Yleistä

Qimen on selvästi tunnetuin ja monen mielestä paras kiinalainen musta tee. Länsimaissa se tunnetaan paremmin nimellä Keemun, joka on nimensä teelle antaneen Anhuin maakunnan eteläosan Qimenin piirikunnan vanhempi kirjoitusasu.

Qimen, kuten muutkin kiinalaiset mustat teet, on luettava melko nuoreksi kiinalaiseksi teelaaduksi. Qimenin historia tunnetaan melko tarkasti ja sen syntyajankohtana pidetään vuotta 1875, jolloin virkamies Yu Gancheng alkoi soveltamaan Fujianin maakunnassa oppimiaan mustan teen valmistusmenetelmiä hänen kotoisessa Anhuin maakunnassa käyttäen alueen paikallisia teepensaslajikkeita. Lähinnä vihreästä teestään ja erityisesti Huang Shanin eli keltaisen vuoren teelaaduista tunnettu Anhui tarjosi tälle teelle loistavat kasvuolosuhteet, ja tuloksena syntyikin musta tee, joka yhä tunnetaan hienosta tuoksustaan, jossa pehmeä hedelmäisyys yhdistyy mäntyä ja punaviiniä muistuttaviin aromeihin.

Tämä tee

Tämä tee on 2022 kevätsadosta. Qimen Gongfu on teen rikkolehtinen versio, joka koostuu tiukkaan rullatuista teenlehtien paloista. Tämä on laatuna hieman parempi, minkä ansiosta maku on rikkonaisuudesta huolimatta pehmeä ja sävykäs.

Maku

Tässä laadussa on mukavan pehmeä maku, johon rikkonainen lehti tuo särmää. Mausta löytyy rouheita puun sävyjä, havuisuutta ja etäisiä punaisten hedelmien piirteitä.

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Katso tämän teen esittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Qimen Gongfu (2022)
Arviosi